Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spartu čeká v boji o Ligu mistrů Hapalova Žilina

Nyon (Švýcarsko) - Soupeřem fotbalistů Sparty Praha v závěrečném předkole Ligy mistrů bude Žilina. Slovenského mistra vede český trenér Pavel Hapal, v kádru jsou i čeští hráči Ondřej Šourek, Emil Rilke a Dennis Christu. První zápas v boji o postup do základních skupin Sparta odehraje v domácím prostředí. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu.

Sparta tak svede pro fanoušky atraktivní československý souboj. S Žilinou má český mistr nedávné zkušenosti, když v únoru v přípravném utkání uhrál na Slovensku bezbrankovou remízu. Tu s Žilinou uhrála i Slavia Praha v zápase základní skupiny Poháru UEFA v roce 2008 i dvakrát v předkole Ligy mistrů o rok dříve.

"Vypadá to, že pražská mužstva jsou pro nás osudem. Se Spartou se dobře známe. Určitě to bude velmi zajímavý československý souboj. Výhodou je, že začínáme venku, s tím můžeme trochu kalkulovat," uvedl na klubovém webu kapitán Žiliny Jež. "Z týmů, které jsme mohli dostat, je Sparta asi nejpřijatelnější. Já jsem si ji přál už po postupu," dodal obránce Mário Pečalka.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu čeká v boji o LM Žilina

Žilina je aktuálně slovenskou špičkou, když v minulé sezoně předstihla o tři body druhý Slovan Bratislava. Zásluhu na tom má i trenér Hapal, který si v minulosti vyzkoušel Ligu mistrů jako hráč právě v dresu Sparty.

Žilina ve 3. předkole vyřadila bulharský Litex Loveč, když po úvodní remíze 1:1 doma vyhrála 3:1. Gólem se na tom podílel i bývalý útočník Teplic Emil Rilke. Hlavními hvězdami týmu jsou kapitán Róbert Jež, který oblékal rovněž dres Plzně, či útočník Tomáš Oravec. Ten zas působil ve Viktorii Žižkov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články