Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sparťané jsou s evropským koncem smíření, rozloučit se chtějí důstojně

Praha – Postup mezi šestnáct nejlepších je víceméně utopií. Fotbalisté pražské Sparty vstoupí do odvetného souboje proti FK Rostov s vědomím čtyřbrankové ztráty, kterou nabrali v úvodním měření sil na půdě ruského soupeře, a reálného odchodu klíčového hráče Bořka Dočkala. Reprezentační záložník totiž jedná o přestupu do čínského klubu Che-nan Ťien-jie. Přímý přenos utkání vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:30.

Utkání FK Rostov - Sparta Praha
zdroj: ITAR-TASS autor: Valery Matytsin

"I když to není hotové, je vysoce pravděpodobné, že odejde," řekl na tiskové konferenci trenér Tomáš Požár. Letenští obdrželi první nabídku z Číny už před týdnem, tehdy ji však vzhledem k sportovním ambicím odmítli. Po debaklu 0:4 v úvodní jarní bitvě EL a navýšení finančního odstupného nicméně změnili názor.

Pro úřadující vicemistry české nejvyšší soutěže by ztráta kreativního středopolaře znamenala citelné oslabení. Osmadvacetiletý Dočkal je totiž se šesti asistencemi nejlepším nahrávačem Evropské ligy a stejné statistice vládne i v součtu posledních tří ročníků na domácí scéně.

I kdyby z očekávaného přestupu nakonec sešlo, bývalý hráč Slavie, Liberce, Konyasporu či Rosenborgu nebude proti Rostovu připraven. Chybět bude rovněž záložník Tiémoko Konaté, jenž byl v prvním vzájemném střetnutí po půlhodině hry vyloučen.

Na Letné vzhledem k výše zmíněným okolnostem v senzační obrat nevěří. "Byl by to asi opravdu zázrak. Musíme k duelu přistupovat reálně. První utkání se nepovedlo a výsledek je směrem k odvetě katastrofální," pokračoval Požár.

"Není to nic příjemného, když soupeř přijede s takovým náskokem. Ale chceme to odehrát se ctí a nějakým způsobem vykompenzovat výkon z Ruska našim fanouškům," doplnil stoper Mario Holek.

Sparta tak bude hrát především o čest a udržení domácí neporazitelnosti v pohárech. Během letošní sezony vyhrála před vlastními příznivci čtyřikrát, jednou remizovala. Naopak Rostov ještě venku neslavil. V Praze se tím ovšem příliš stresovat nemusí, do osmifinále jej posune i případná porážka 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články