Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Čermák zařídil Spartě hubenou výhru nad Klokany 1:0

Praha ‒ Fotbalisté Sparty v 17. kole první ligy v malém pražském derby porazili Bohemians 1905 1:0. Postaral se o to Aleš Čermák gólem z 36. minuty. Sparta zmenšila manko na čelo tabulky na čtyři body, ale Plzeň má právě s Bohemians zápas k dobru.

Utkání Sparta - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Sparta oproti čtvrtečnímu utkání v Rostově, kde v úvodním zápase druhého kola Evropské ligy utrpěla debakl 0:4, udělala tři změny v sestavě. Mazucha v obraně nahradil Holek, v záloze místo Váchy nastoupil Čermák a v útoku dostal místo Juliše šanci nejlepší střelec domácích Lafata.

V základu nechyběl ani hříšník Konaté, přestože v Rusku dostal červenou kartu a ve čtvrtek v odvetě na Letné nemůže nastoupit. Navíc se dala očekávat nenávistná reakce fanoušků, kteří mu nemohou zapomenout, že si chtěl v létě vytrucovat přestup.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Bohemians 1905

Do první šance se dostali hosté, ale Bartek po kombinaci Maška s Havlem neuspěl. Spartu trápila v úvodu řada nepřesností a zahrozila až po půlhodině hry. Po brejku a po zpětné přihrávce vypálil tvrdě Dočkal, nicméně hostující brankář Berkovec vyrazil na roh.

Chvíli nato už šli domácí do vedení. Čermák zkusil štěstí levačkou z 25 metrů a jeho střela přeletěla Berkovce a o břevno zapadla do branky. Pro českého reprezentanta do jednadvaceti let šlo o první gól v dresu letenského celku.

Rovněž úvod druhé půle patřil Bohemians. Nejprve si Koubek poradil se střelou Jiráska a vzápětí zneškodnil i obrovskou příležitost Markoviče, který šel na domácího brankáře sám. Sparta mohla v závěru přidat druhou branku po akci Juliše, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle tyče.

Když v nastavení střílel těsně vedle hostující Jirásek, získala Sparta tvrdě vydřené body, ale závěrečný hvizd doprovázel pískot domácích fanoušků a skandování "My chceme Spartu".

Sparta natáhla sérii neporazitelnosti s Bohemians 1905 na 19 zápasů a díky vítězství udržela na třetím místě tabulky tříbodový odstup za druhou Slavií, zatímco na první Plzeň ztrácí čtyři body. Obhájce titulu má však k dobru odložený zápas s Bohemians, jež dělí pět bodů od pásma sestupu.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 36. Čermák. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Antoníček. ŽK: Mašek, Švec, Havel (všichni Bohemians 1905). Diváci: 11 392.

Sparta: T. Koubek - Karavajev, Holek, Michal Kadlec, Costa - Néstor (68. Juliš), Sáček, Dočkal, Čermák (82. Vácha), Konaté - Lafata (86. Šural). Trenér: Požár.

Bohemians 1905: Berkovec - Dostál, Buchta, Krch, Švec, Havel - Hubínek, Jirásek - Mašek (73. Berger), Markovič (84. Luts), Bartek. Trenér: M. Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články