Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta testovala hráče z juniorky a prohrála 1:3 s Vltavínem

Sparta v přípravném utkání podlehla třetiligovému Vltavínu 1:3. Výsledek ale nebyl nejpodstatnější. Sportovní manažer Zdeněk Ščasný měl k dispozici kombinovanou sestavu s hráči z juniorky a devatenáctky. Jedinou branku Sparty vstřelila nová posila Golgol Mebrahtu.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK/Černý Vít

"Byl to velmi specifický zápas, vzhledem k naší sestavě. Jsem ale za ten zápas moc rád, protože jsem měl možnost vidět kluky, které vídáme po juniorce, dorostu a ve Vlašimi," uvedl na webu Sparty trenér Ščasný.

Vltavín, který zápasem slavil 120. výročí založení klubu, se ujal vedení po rohovém kopu. Brankář Heča vyrazil míč do Rady a od sparťanského odchovance se odrazil míč do sparťanské branky. Zvýšení přinesla další standardní situace, když po dlouhém autu hlavičkoval Tichý.

Snížení odmítli Vukadinovič se Zuberem, který netrefil odkrytou branku. Další šance zahodil Mebrahtu, který ve druhé půli přece jen snížil po Pavlíkově centru. Šanci na srovnání nevyužil Dao, naopak soupeř rozhodl Pejšovým třetím gólem.

Ščasný bral duel jako test. "Třeba Mareček, který tradičně podává výborné výkony, tak dnes podal zase velmi kolektivní a dobrý výkon. Pak jsem viděl hráče, kteří mají obrovské technické předpoklady, ale chybí jim ještě kolektivní duch. Mluvím hlavně o Daovi, Mohamedovi a Zuberovi. Ti ještě potřebují čas. No a pak tam byli hráči z A týmu. Chtěl jsem, aby většinu utkání odehrál Vácha, který nabírá formu. A pak jsem chtěl hlavně vidět Golgola a s ním jsem také spokojený," shrnul kouč.

FK LOKO Vltavín – AC Sparta Praha 3:1 (2:0)

Góly: 10. Rada, 18. Tichý – 51- Golgol ŽK: Láncz – Šimáček.

Sparta: Heča – Čejka (46. Pavlík), Štetina, Burda (46. Červak), Vatajelu (67. Flak) – Vukadinović (73. Hájek), Vácha, Mareček (67. Šimáček), Fortelný (46. Mohamed) – Golgol, Zuberu (46. Dao).

Vlatvín: Koblenc – Eichler, Tichý, Rada, Hovorka – Uvíra (46. Láncz), Špaček, Abena (46. Pejša), Novák – Veselý, Maione.

Zdroj
ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články