Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta rasismus mezi fanoušky v duelu s Monakem vyšetřuje, řekl ředitel komunikace

Zase se mluví ve spojení s pražskou Spartou o rasismu. Při úterním úvodním duelu Sparty s Monakem během 3. předkola Ligy mistrů si hostující hráči včetně trenéra Nika Kovače stěžovali u rozhodčího na rasistické chování diváků vůči střelci první branky Aurélienu Tchouaménimu. "V průběhu dne jsme shromažďovali všechny dostupné záběry z video kamer, máme dostupné videa z telefonů i od společnosti, co přímý přenos vysílala," řekl Událostech komentářích Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Hlasatel domácí příznivce upozornil, že v případě opakování rasistických urážek hrozí ukončení zápasu. Zhruba po tříminutové pauze se pokračovalo ve hře, ale po závěrečném hvizdu se opět od některých fanoušků ozvaly skřeky.

"Ideální cesta pro nás je neuplatňování kolektivní viny, ale jít důsledně po jednotlivých lidech či menších skupinkách," řekl Kasík. Postih od UEFA očekává.

To potvrdil i sportovní reportér Seznam Zpráv Luděk Mádl, podle kterého jde o problém jednotlivců. Podle něj by měl být český fotbal proti rasismu razantnější.

Je nám líto, video expirovalo.
Novinář Mádl a šéf komunikace Sparty Kasík k rasismu sparťanských fanoušků
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články