Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Sparta bude hájit náskok v Malmö. Pomoci může i uzdravený Krejčí

Malmö (Švédsko) - Odveta třetího předkola Ligy mistrů stojí před sparťanskými fotbalisty, kteří ve švédském Malmö budou hájit svůj náskok z úvodního duelu. Ten doma vyhráli 4:2, a pokud na něj dokáží navázat, postoupí do play-off o místo v základní skupině soutěže. V ní se naposledy pražský tým představil před devíti lety. Trenéru Vlastimilu Lavičkovi bude chybět Mario Holek, naopak připraven je už Ladislav Krejčí. Přímý přenos vysílá od 18:50 ČT sport a náš web.

Sparťanská radost
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Petter Arvidson

"Naše výchozí pozice není špatná, i když to s námi doma po první půli nevypadlo zrovna dobře," připomněl záložník Bořek Dočkal průběh úvodního duelu na Letné, kde Sparta po přestávce prohrávala 1:2, pak však skóre otočila. Dvě inkasované branky na domácí půdě sice dávají šanci i Malmö, podle stopera Ondřeje Švejdíka by si však Sparta měla postup pohlídat. "Soupeř nebude mít moc času, a když zvládneme začátek, sami jsme schopní dát gól. Odveta je jen o nás, branky dávat umíme," prohlásil.

Trenér Malmö Aage Hareide je přesvědčen o opaku. "Po zápase v Praze jsme byli zklamaní, ale brzy jsme to hodili za hlavu, protože pořád máme šanci na postup. Díky dvěma gólům z venku nám stačí vyhrát 2:0. Takže to rozjedeme víc než na plný plyn," řekl norský kouč.

Spartu žene k postupu i nepříjemná vzpomínka na loňské vyřazení v předkole Evropské ligy s Häckenem. "Pořád nad námi visí memento z loňska. Ale asi to tak mělo být a teď je na nás, abychom dokázali, že jsme se během roku změnili, že jsme silnější a lepší," uvedl Švejdík. 

Ten by měl ve stoperské dvojici znovu nastoupit s Radoslavem Kováčem, neboť Mario Holek kvůli poranění kotníku s týmem ani neodcestoval. Naopak svalové potíže už vyléčil záložník Ladislav Krejčí a po čtyřzápasové pauze by mohl nastoupit. "Jsem připraven, ale nechám to na trenérovi," řekl Krejčí.

Předpokládané sestavy:

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho - Kroon, Adu, Halsti, Forsberg - Kiese Thelin, Rosenberg.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa - Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer, Přikryl - Lafata

Absence: nikdo - Holek (zranění).

Zajímavosti:

- postupující si zajistí účast v play-off o místo v základní skupině LM, prémii 2,1 milionu eur a také jistotu minimálně účasti v základní skupině EL

- vyřazený celek si zahraje 4. předkolo EL

- Sparta v nové sezoně ještě neprohrála soutěžní zápas, když porazila v Superpoháru Plzeň (3:0), ve 2. předkole LM vyřadila Levadii Tallinn (7:0, 1:1), v prvním utkání 3. předkola zdolala Malmö (4:2) a v české lize porazila Bohemians 1905 2:1 a Jihlavu 3:0

- Spartu čeká 7. zápas ve 3 týdnech

- Lafata (Sparta) dal v letošních předkolech LM 8 branek

- Malmö v novodobé historii LM nikdy nepřešlo přes předkola do hlavní fáze, v roce 1979 však v tehdejším PMEZ postoupilo až do finále

- Malmö nehraje s českým klubem poprvé, v sezoně 1996/97 v tehdejším Poháru UEFA prohrálo se Slavií 1:2 a 1:3

- trenér Hareide (Malmö) vedl norskou reprezentaci v baráži o MS 2006 proti českému výběru a oba zápasy prohrál 0:1

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články