Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

SOUHRN 18. KOLA: Sparta s Plzní doklopýtaly k výhře, budějovická jízda nekončí

Sparta v 18. kole první ligy vyhrála 1:0 na hřišti Příbrami a posunula se na čtvrté místo před Jablonec, který nečekaně doma podlehl Českým Budějovicím. Dynamo z posledních sedmi kol vytěžilo devatenáct bodů a dotáhlo se na šestou Ostravu. Baník doma pouze remizoval s Opavou, když více než poločas hrála v oslabení po vyloučení Jánoše. Po osmi zápasech se dočkala vítězství Olomouc, která si doma poradila 1:0 s Libercem. Jediný gól stačil na výhru i Plzni, Viktoria udolala Bolemians gólem Kalvacha a na vedoucí Slavii, která si poradila s Karvinou, dál ztrácí 11 bodů. Mladá Boleslav třemi brankami v rozmezí dvou minut otočila zápas s Teplicemi a udržela třetí pozici.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Příbram - Sparta 0:1

Sparta měla u Litavky celý zápas převahu, ale dokázala ji proměnit pouze v branku Martina Haška z 30. minuty. Letenští díky němu natáhli sérii neporazitelnosti na sedm kol a na třetím místě mají stejně bodů jako Mladá Boleslav s Jabloncem, které ale mají utkání k dobru. Příbram nevyhrála pojedenácté za sebou.

Plzeň - Bohemians 1:0

Viktoria ukázala, že na "Klokany" umí. Bohemians porazila už v desátém z posledních jedenácti ligových utkání, tentokrát však hubeným výsledkem 1:0. Tři body Západočechům zajistil už v prvním poločase střední záložník Lukáš Kalvach.

Slavia - Karviná 2:0

Lídra tabulky poslal proti Karviné v 63. minutě do vedení svým premiérovým gólem v červenobílém dresu Ladislav Takács a v nastavení přidal pojistku z opakované penalty střídající Milan Škoda.

Jablonec - České Budějovice 0:1

Sedm zápasů, šest výher a cenná remíza na Spartě. České Budějovice v první lize už dva měsíce neprohrály, v 18. kole Dynamo nečekaně zvítězilo na hřišti Jablonce 1:0 a na sedmém místě tabulky srovnalo bodově krok se šestým Baníkem. Jediný gól zápasu na jablonecké Střelnici vstřelil v 77. minutě Patrik Čavoš, pro kterého to byla premiérová prvoligová branka.

Ostrava - Opava 0:0

Derby velkých rivalů branku nenabídlo. Baník na domácí půdě sehrál nerozhodnou bezbrankovou partii se soupeři z Opavy. Hostům ke třem bodům nepomohlo ani vyloučení ostravského Adama Jánoše ve 42. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Ostrava - Opava

Mladá Boleslav - Teplice 3:1

Dlouho Mladá Boleslav prohrávala na domácí půdě v utkání s Teplicemi, jenže mezi 71. a 73. minutou přišla z pohledu Severočechů tříminutovka hrůzy, kdy se do jejich branky trefili postupně Jiří Klíma, Lukáš Budínský a Nikolaj Komličenko a bylo po nadějích Teplic. Boleslav zvítězila 3:1 a osamostatnila se na třetím místě tabulky. Teplice nezvítězily šest kol po sobě.

Olomouc - Liberec 1:0

O výhře Olomouce rozhodl prvním gólem v sezoně Michal Vepřek a po 222 minutách ukončil čekání Sigmy na vstřelenou branku. Domácí, kterým kvůli trestu za žluté karty chyběl trenér Radoslav Látal, se dočkali prvního vítězství po sérii šesti remíz a dvou porážek.

Zlín - Slovácko 2:1

Ševce poslal ve 32. minutě do vedení Tomáš Poznar a pojistku přidal deset minut před koncem Petr Jiráček. V 86. minutě už jen snížil Stanislav Hofmann. Zlín částečně odčinil minulý debakl 0:5 v Liberci a vyhrál druhý z posledních tří zápasů, Slovácko čeká na tříbodový zisk už čtyři utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články