Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň vydřela doma tři body proti Bohemians. Vítězný gól vstřelil Kalvach

Plzeňští fotbalisté ukázali, že na "Klokany" umí. Bohemians 1905 porazili už v desátém z posledních jedenácti ligových utkání, tentokrát však hubeným výsledkem 1:0. Tři body za ubojované vítězství zajistil v 18. kole první ligy střední záložník Lukáš Kalvach.

Plzeňský záložník Lukáš Kalvach
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Dobře je, že jsme vyhráli, ale určitě bych si představoval víc gólových příležitostí, než jsme měli," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba. "Myslím si, že to bylo remízové utkání. Ani jedno mužstvo si nevypracovalo příliš šancí. My jsme ten gól Viktorce de facto nabídli svojí chybou," doplnil kouč Bohemians Luděk Klusáček.

Domácí se rozjížděli pomalu a za celou první půli se nedostali do souvislejšího tlaku. Řezník ani Kopic přízemními střelami gólmana Le Gianga nepřekvapili, Krmenčík v těžké pozici branku netrefil.

V 32. minutě domácím daroval vedení chybující Jindřišek. Kapitán Bohemians ztratil míč v souboji s Krmenčíkem, pak ho ještě nešťastně přihrál volnému Kalvachovi a plzeňský záložník po snadném průniku do pokutového elegantně překonal Le Gianga.

"Vyšlo to, že jsem zrovna napadal výš než normálně. Krmi (Krmenčík) zdvojil Pepu Jindřiška, nějak se to ke mě odrazilo, dostal jsem se do šestnáctky a pak jsem to chtěl dávat na kříž. Jsem rád, že jsem to takhle trefil," popsal Kalvach.

Do druhé půle vstoupili lépe Pražané, kteří dlouho nepouštěli Plzeň do šancí a v 64. minutě nebyli daleko od vyrovnání. Střídající Keita však po Podaného centru nedokázal přesně zakončit hlavou.

"Náš výkon ve druhém poločase pak trošku gradoval, nicméně na vyrovnání to nestačilo," podotkl Klusáček. "Viděl jsem tam jedinou šanci, kterou minul Keita, jinak to byly spíš závary, ne čisté situace," dodal trenér Pražanů.

Západočeši se dostali z nečekaného tlaku Bohemians a v 70. minutě mohli přidat pojistku. Další náhradník Hořava však po Krmenčíkově přihrávce ve skluzu ideálně netrefil míč. V nastavení ještě promrzlé fanoušky probral plzeňský brankář Hruška, který neudržel Keitovu střelu, ale dorážku stihla zblokovat obrana.

"Mohli jsme se možná jednodušeji dostávat do pokutového území, zbytečně jsme si to komplikovali, že jsme to chtěli dohrávat až do velkého vápna," prohlásil Vrba.

Viktoria tak porazila vršovického soupeře v desátém z posledních jedenácti duelů nejvyšší soutěže. "Bohemka tady odehrála velice dobré utkání, bojovala. Byl to hodně nepříjemný soupeř a o výsledek jsme se báli do poslední minuty. Respektuji i kvalitu soupeře a to, co tady předvedli," prohlásil Vrba.

18. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 32. Kalvach. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Vlček - Královec (video). ŽK: Chorý - Podaný. Diváci: 7260.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Kalvach, Procházka - Kopic (90.+2 Mihálik), Čermák (68. Hořava), Hloušek - Krmenčík (74. Chorý). Trenér: Vrba.

Bohemians 1905: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch, Schumacher - Hronek, Vacek (78. Novák), Jindřišek, Podaný - Nečas (88. Záviška), Ugwu (60. Keita). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články