Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dynamo nezpomaluje, po výhře v Jablonci klepe na první šestku

Sedm zápasů, šest výher a cenná remíza na Spartě. České Budějovice v první lize už dva měsíce neprohrály, v 18. kole Dynamo nečekaně zvítězilo na hřišti Jablonce 1:0 a na sedmém místě tabulky srovnalo bodově krok se šestým Baníkem. Jediný gól zápasu na jablonecké Střelnici vstřelil v 77. minutě Patrik Čavoš, pro kterého to byla premiérová prvoligová branka.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jako první měl po 20 minutách větší šanci domácí Chramosta, který z dobré pozice hlavičkoval jen do gólmana Drobného.

Vzápětí na druhé straně Ledecký nacentroval přes vybíhajícího Hrubého a Novákovu hlavičku do prázdné branky odvrátil s vypětím sil stoper Jugas.

V 25. minutě protáhl domácího gólmana nepříjemnou střelou Čavoš. Ve zbytku prvního poločasu dvakrát zahrozili domácí. Sýkora ale v těžké pozici na malém vápně mířil nad a Břečkovu hlavičku vyrazil Drobný.

Tři minuty po pauze hostující gólman dobře zasáhl i proti Doležalově hlavičce. Na opačné straně domácí brankář vyrazil Mršičovu střelu.

V 61. minutě Severočeši už skoro slavili, ale tečovaný pokus skončil na tyči a neujala se ani Doležalova dorážka. A v 77. minutě nečekaně otevřeli skóre hosté.

Jihočeši se dostali do rychlého brejku a po Mršičově přihrávce ztrestal otevřenou domácí obranu sám před Hrubým Čavoš. Českobudějovický záložník dal svůj první gól v české lize.

Domácí se po inkasované brance tlačili dopředu za vyrovnáním, ale hosté už tři body udrželi.

Budějovice vyhrály v lize v Jablonci teprve podruhé z 18 zápasů, naopak Severočeši si připsali čtvrtou bodovou ztrátu z posledních pěti domácích duelů v nejvyšší soutěži.

FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0)

Branka: 77. Čavoš. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Leška. ŽK: Krob, Pleštil - Sivok, Čolič, Čavoš, Javorek. Diváci: 2058.

Jablonec: Hrubý - Holík (84. Acosta), Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (77. Pleštil), Kubista, Považanec, Sýkora - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.

Č. Budějovice: Drobný - Čolič (90. Kulhánek), Havel, Sivok, Novák - Brandner (67. Ekpai), Čavoš, Havelka, Javorek, Mršič (84. Kladrubský) - Ledecký. Trenér: Horejš.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Zklamání je veliké. Hráli jsme letos naposledy doma, o to víc to mrzí. Chtěli jsme se loučit vítězstvím, ale nemáme ani bod. Je to škoda, protože celý podzim jsme hráli poměrně dobře v domácím prostředí. Věděli jsme, že Dynamo má dobrou sérii, viděli jsme jejich brejkové situace na Spartě. Říkal jsme hráčům, že může rozhodnout jediná situace a to se stalo, bohužel nakonec na stranu Budějovic."

David Horejš (trenér Budějovic): "Jsme nesmírně šťastní, že jsme tady v Jablonci dokázali natáhnout naši sérii. Chtěli jsme tady bodovat. Věděli jsme, že k tomu budeme potřebovat dobrý výkon, který jsme předvedli v obou poločasech. Měli jsme i štěstí, brankář Drobný nám opět zachytal. Tyhle body pro nás znamenají strašně moc, protože domácí mají výborného trenéra i tým."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články