Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Souček se Španělů s Portugalci nebojí. Ve skupině můžeme být úspěšní, věří

Spokojenost z losu Ligy národů vládne mezi českými fotbalisty. Reprezentanti se těší na duely se silnými Španělskem, Portugalskem i Švýcarskem a doufají, že ve druhé skupině elitní Ligy A budou i v konkurenci gigantů z Pyrenejského poloostrova hrát důstojnou roli.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Věřím, že v Lize národů nebudeme do počtu

"Los se mi na papíře velice líbí. Uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti. Věřím, že ve skupině budeme hrát důstojnou roli a ukážeme, kam jsme se jako tým za poslední roky posunuli, a dokážeme, že v Lize A jsme právem," řekl brankář Tomáš Vaclík.

Třetí ročník Ligy národů začne v červnu příštího roku, kdy jsou netradičně na programu čtyři kola. Zbývající dva zápasy se odehrají v září. Final Four pro vítěze čtyř skupin Ligy A se uskuteční v červnu 2023. Vítězové skupin úrovní B, C a D postoupí do vyšší ligy, naopak poslední celky s výjimkou "déčka" sestoupí.

"Už nyní se těším na zápasy, protože budou atraktivní jak pro diváky, tak pro nás. Zároveň věřím, že můžeme být v naší skupině úspěšní," prohlásil reprezentační kapitán a záložník West Hamu Tomáš Souček.

"Je to hodně zajímavá skupina v čele s Portugalskem a jeho hlavní hvězdou Cristianem Ronaldem. Určitě to bude solidní prověrka pro náš tým a každý zápas bude mít vysokou úroveň," doplnil další středopolař Michal Sadílek z Twente Enschede.

Vaclík chtěl za soupeře právě Švýcarsko, kde čtyři roky působil v Basileji. "Přál jsem si Švýcary, což mi vyšlo a jsem za to rád. Portugalsko a Španělsko jsou skvělé týmy a velká jména. Moc se na to těším. Ani s jedním týmem jsme v poslední době nehráli, takže to bude určitě zajímavé, že poznáme nové soupeře, hráče a města," uvedl gólman Olympiakosu Pireus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články