Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sörloth řídil krasojízdu Villarrealu, předposlední Granadu sestřelil hattrickem

Vynikající formou se ve španělské lize pyšní Villarreal. Tentokrát v rámci 27. kola deklasoval Granadu 5:1 a protáhl sérii bez nalezení přemožitele na sedm zápasů. Hattrickem se blýskl norský útočník Alexander Sörloth, který navázal na gól z minulého kola při vítězství 3:1 v San Sebastianu a nyní se s dvanácti trefami prostřílel do top 10 v tabulce kanonýrů soutěže. Girona nevyužila zaváhání Realu Madrid a prohrou s Mallorcou 0:1 na svého rivala nestáhla ani bod. Barcelona remizovala 0:0 v Bilbau.

Alexander Sörloth a Gerard Moreno z Villarrealu oslavují gól
zdroj: REUTERS

Sörloth dvakrát skóroval v první dvacetiminutovce a před přestávkou zvýšil Capoue. Do druhého poločasu domácí vyslali místo Morena náhradníka Guedese a portugalský ofenzivní záložník se záhy odvděčil gólem. Sörloth poté zkompletoval hattrick v 66. minutě, hosté se prosadili alespoň v nastavení zásluhou Kanaďana Corbeanua.

O vítězství Mallorky nad Gironou rozhodl v 33. minutě Copete, jenž se prosadil v sezoně poprvé. Domácí navázali na postup do finále Španělského poháru, kde se 6. dubna střetnou s Bilbaem. V ligové tabulce je Mallorka patnáctá a na zónu sestupu má náskok osmi bodů.

Granada po třech remízách vyšla naprázdno a na skalp soupeře čeká v lize už sedm utkání. Na předposlední příčce ji dělí od záchrany 10 bodů. Nad Villarrealem, který je po sérii bez porážky dvanáctý, zvítězila naposledy před deseti lety.

Barcelona jako první od října dokázala v Bilbau bodovat, ale před odvetou osmifinále Ligy mistrů s Neapolí ji trápí především zranění záložníků De Jonga a Pedriho. Oba museli střídat v prvním poločase. De Jong má problémy s kotníkem, Pedri se svalem.

Španělská fotbalová liga – 27. kolo:

Villarreal – Granada 5:1 (7., 20. a 66. Sörloth, 32. Capoue, 47. Guedes – 90.+1 Corbeanu), Atlético Madrid – Betis Sevilla 2:1 (8. vlastní Silva, 44. Morata – 62. Carvalho), Mallorca - Girona 1:0 (33. Copete), Bilbao – FC Barcelona 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články