Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Real ztratil ve Valencii a nabídl šanci Gironě, k loupeži mu nepomohl ani dvougólový Vinícius

Lídr španělské nejvyšší soutěže Real Madrid remizoval ve Valencii 2:2 a poskytl druhé Gironě šanci přiblížit se mu na rozdíl čtyř bodů. Další účastník play-off Champions League ze San Sebastianu dokonce prohrál na stadionu FC Sevilla 2:3, nenapravil úterní vyřazení v semifinále domácího poháru a příliš se nepovzbudil před nadcházející odvetou proti PSG v Lize mistrů.

Utkání Valencia – Real Madrid
zdroj: REUTERS

Valencia se proti Realu ujala vedení slepenými brankami Dura a Jaremčuka na konci první půlhodiny. V nastavení úvodního poločasu ale snížil Vinícius Júnior a třiadvacetiletý Brazilec v 76. minutě zařídil i vyrovnání. Oba góly oslavil gestem se zdviženou pěstí vůči domácím fanouškům, čímž odkázal na rasistické urážky, jichž se mu od nich dostávalo při poslední návštěvě valencijského stadionu.

Utkání dospělo do kontroverzního závěru. V nastavení nejprve videorozhodčí odvolal nařízený pokutový kop proti Realu. Hosté pak dokonce dostali míč do sítě zásluhou Bellinghama, ale rozhodčí ukončil zápas už v momentu, kdy centr mířil do pokutového území. Anglický reprezentant poté mohutně protestoval a ještě dostal červenou kartu.

Real Sociedad padl v pátém z posledních šesti soutěžních utkání včetně porážky v Paříži (0:2) a na sedmém místě v tabulce začíná ztrácet v boji o účast v pohárové Evropě v příští sezoně. Sevilla už ve 13. minutě vedla 2:0 po trefách En-Nesyriho. Marocký útočník potvrdil, že San Sebastian je jeho oblíbený soupeř. Ve 13 vzájemných zápasech totiž Baskům nasázel devět branek, žádnému jinému týmu z La Ligy tolik gólů nevstřelil.

Za hosty v nastavení z penalty snížil Silva, ale v 66. minutě vrátil domácím náskok hlavou Sergio Ramos. San Sebastian už pouze snížil zásluhou Méndeze v nastavení. Sevilla se po prosincovém příchodu trenéra Florese postupně zvedá a z posledních šesti ligových klání prohrála jen minule s Realem.

Španělská fotbalová liga – 27. kolo:

FC Sevilla – San Sebastian 3:2 (11. a 13. En-Nesyri, 66. Ramos – 45.+5 A. Silva z pen., 90.+2 Méndez), Vallecano – Cádiz 1:1 (89. Lejeune – 90.+13 Hernández), Getafe – Las Palmas 3:3 (11. Mata, 14. Greenwood, 45. Maksimovič – 35. Ramírez, 50. Cardona, 57. El Haddadi), Valencia – Real Madrid 2:2 (27. Duro, 30. Jaremčuk – 45.+5 a 76. Vinícius Júnior).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články