Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávističtí fanoušci v Ostravě demolovali autobus

Ostrava – Slávističtí příznivci poničili před utkáním s Baníkem Ostrava dva autobusy, 51 z nich je podezřelých z trestného činu poškozování cizího majetku a výtržnictví. Zápas nakonec viděla jen necelá dvacítka  fandů klubu z pražského Edenu. Po zápase, který skončil 3:1 pro Baník a celkem jej na stadionu vidělo přes deset tisíc lidí, odjela část slávistů vlakem v osm hodin večer. Čtyři fanoušky poslali policisté na detoxikaci a celý případ stále šetří.

Zhruba stovka slávistů sice dojela do Ostravy vlakem bez problémů, fanoušci ale začali demolovat autobusy, které je měli dovézt na stadion. Rozbíjeli okna a na chvíli tak zastavili i dopravu v centru města. Jeden z autobusů pak na stadion už nedojel a fanoušci zůstali na policejní služebně.

"Vzhledem k výši škody, která se pohybuje kolem deseti tisíce korun, policisté kriminální služby a vyšetřování případy šetří pro trestný čin poškozování cizí věci a podezření z trestného činu výtržnictví," uvedl policejní mluvčí Stanislav Sobol.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Martiny Tlachové

Dalších zhruba padesát slavistů na stadion odmítlo jít. "Zřejmě z důvodu solidarity přešlo na stadion asi dvanáct fanoušků, ostatní zůstali před branami a solidárně čekali na ty ostatní," řekl Sobol.

Zdemolovaný autobus
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články