Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavii povede proti Fenerbahce Köstl, Trpišovský do Turecka nakonec nepřiletí

Slavia řeší nezvyklou situaci. Zdravotně indisponovaný trenér Jindřich Trpišovský do Istanbulu nedorazí a ve čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy proti Fenerbahce bude na lavičce Slavie scházet. Zastoupí ho asistent Jaroslav Köstl, který věří, že Pražané zvítězí i pro hlavního kouče.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš
Je nám líto, video expirovalo.
Slavia se připravuje na Fenerbahce v Istanbulu

"Bude to nezvyk, protože na Jindru jsme všichni zvyklí. Ale i historicky všechna rozhodnutí, která byla a budou, jsou od nás od všech trenérů. Takže i teď jsme to ladili s ním. Dnes jsme s ním telefonicky hovořili, budeme si volat i po tréninku, kdy si budeme sdělovat nějaké dojmy. A samozřejmě i zítra. O komunikaci během zápasu jsme se zatím nebavili," citovala Slavia Köstla z tiskové konference.

Trpišovský v úterý neodletěl s týmem do Istanbulu kvůli zdravotním problémům, které klub blíže nespecifikoval. Pražané uvedli, že pokud se trenérův stav zlepší, mohl by za mužstvem dorazit později, což se však nestane.

"Jindru mrzí, že tu nemůže být. Doufáme, že mu naším zítřejším výkonem nepřitížíme. Zkusíme vyhrát i pro něj, přestože vnímáme, že Fenerbahce je favoritem. Síly soupeře jsme si vědomi," prohlásil Köstl.

Köstl už má se záskokem zkušenost

Trpišovského už kdysi úspěšně zastoupil ještě během společného angažmá v Liberci, odkud oba do Slavie zamířili. Hlavní kouč Slovanu v létě 2016 v odvetě 4. předkola Evropské ligy s Larnakou scházel kvůli trestu za vykázání na tribunu v úvodním venkovním duelu na Kypru. Severočeši tehdy doma pod vedením Köstla zvítězili jasně 3:0 a postoupili do skupiny.

"Změnu své role zatím nijak nevnímám, přípravy probíhají stejně. Je to týmový proces. Možná to bude jiné během utkání. Naposledy, když se to stalo, jsme hráli s Larnakou a zvítězili. Věřím, že to bude zítra stejné," uvedl Köstl.

Zápas proti Fenerbahce jako velká výzva

"Pro nás je obrovská čest, že můžeme hrát s takhle velkým klubem, jakým Fenerbahce bezesporu je. A že můžeme hrát na takhle krásném stadionu. Je to pro nás velký zápas. Samozřejmě jsme je sledovali už ke konci podzimní části, kdy bylo jasné, že je dostaneme. Pak tam proběhla změna trenéra, takže tým byl trochu odlišný, ale individuality zůstaly," podotkl Köstl.

"Je to tým, který je extrémně nepříjemný dopředu. Jsou tam hráči typu Valencii, kteří když zapnou svoje motory, je to nepříjemné. Je to tým ofenzivních hráčů, kteří hrají výborně dopředu. Na druhou stranu víme o nějakých problémech, které mají vzadu. Budeme se jich snažit využít," dodal dvaatřicetiletý asistent.

S realizačním týmem řeší především pozici pravého beka, kde vypadli potrestaní Alexander Bah a zraněný Lukáš Masopust.

"Představu samozřejmě máme, ve většině případů hráči už vědí, v jaké sestavě budeme hrát. Ví to i ten hráč, který nastoupí na tom postu, nebo se na té pozici bude pohybovat vzhledem k tomu, že zvažujeme i změnu rozestavení. Personální nouze na tenhle zápas je bohužel poměrně velká. Nechci odkrývat karty, protože my samozřejmě taky pátráme po sestavě soupeře," uvedl Köstl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články