Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slavia úvodní duel kvalifikace Evropské ligy nezvládla, Levadii Tallinn podlehla 1:3

Tallinn – Fotbalistům pražské Slavie nevyšla obnovená premiéra v evropských pohárech. Na půdě Levadie Tallinn, třetího týmu estonské ligy, prohrála 1:3 a výrazně si zkomplikovala cestu do dalšího předkola Evropské ligy. 

Utkání Levadia Tallinn - Slavia Praha
zdroj: PR autor: Postimees/Scanpix/Sander Ilvest

Červenobílí se do pohárové Evropy vrátili po sedmi letech. Od úvodního hvizdu působili aktivnějším dojmem, ale od soupeře dostali lekci z produktivity. Estonský tým vytěžil ze čtyř střel na branku tři góly a do odvety, která proběhne příští čtvrtek v Edenu, si vypracoval slibný náskok.

"Myslím, že jsme byli laxní v koncovce. Nejsem spokojený s nasazením, představuji si ještě vyšší. Samozřejmě jsme měli šance, soupeř hrál obětavě, ale to nic nemění na tom, že jsme tady měli vyhrát. Těch šancí bylo hodně. Musíme být důraznější v pokutovém území, hlavně nesmíme dostat tři branky," řekl po utkání trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia zahájila kvalifikaci Evropské ligy porážkou v Tallinnu

Slávistický kouč udělal oproti generálce ve Splitu dvě změny v základní sestavě: zraněného Ščuka nahradil Barák a místo Mihalíka nastoupil Mingazov. Do prvního soutěžního utkání nové sezony nasadil lodivod sešívaných i osmnáctiletého obránce Holíka. 

Ve 26. minutě si na centr z rohu naskočil Souček, v dobré pozici ovšem hlavičkoval nad. Ještě blíže k vedoucí brance měli Pražané o minutu později. Hušbauer dokonce obešel i brankáře, jenže z úhlu zamířil jen do tyče.

Místo aby Slavia o dvě branky vedla, od 35. minuty po naprosto ojedinělé akci domácích a jejich první střele mezi tyče prohrávala. Po levé straně se prosmýkl Mirančuk a našel volného Hunta, který doklepl míč do prázdné branky.

Hosté však mohli ještě před odchodem do kabin srovnat. Zmrhal se v 39. minutě ocitl tváří v tvář brankáři Levadie, ale samostatný únik zakončil mizerně. Kýženého vyrovnání se slávisté dočkali až v 63. minutě. Střídající Kenija poslal do vápna centr a Bosňan Mešanovič s přispěním tyče rozvnil síť - 1:1.

Levadia, jež předloni vypadla v 2. předkole Ligy mistrů se Spartou po porážce 0:7 venku a remíze 1:1 doma, nicméně vzápětí z druhé střely na branku opět skórovala. Berkovce hlavou překonal Gando. 

Červenobílí se snažili podruhé vyrovnat, ale nepovedlo se jim to ani ze závaru z 84. minuty. V nastaveném čase naopak potřetí udeřili domácí a do Prahy přijedou s dvoubrankovým náskokem. 

"Nezbývá nám než se doma hecnout a porazit je aspoň 2:0. Šance na postup vidím pořád jako veliké. Mohli jsme vést ve 20. minutě 2:0 nebo 3:0. Když je doma roztáhneme na celé hřiště, určitě je porazíme," prohlásil sebevědomě záložník Tomáš Souček.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:

Levadia Tallinn - Slavia Praha 3:1 (1:0)

Branky: 35. Hunt, 67. Gando, 90. Antonov - 63. Mešanovič. Rozhodčí: Doyle - Lynch, O'Neill (všichni Ir.). ŽK: Antonov - Hušbauer.

Levadia: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Antonov, Kaljumäe - Kobzar (68. Raudsepp), Mirančuk, Luts - Hunt. Trenér: Prins.

Slavia: Berkovec - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Mingazov (69. Mihalík), Hušbauer, Barák (61. Kenija), Zmrhal - Mešanovič (78. Van Buren). Trenér: Uhrin ml.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články