Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Slavie míří nejlepší střelec slovenské ligy Van Kessel

Praha - Fotbalisty Slavie den před vstupem do 2. předkola Evropské ligy posílil útočník Gino van Kessel z Trenčína, který byl nejlepším střelcem minulé sezony slovenské ligy. Třiadvacetiletý rodák z nizozemského Alkmaaru a současný reprezentant Curacaa podepsal s Pražany smlouvu do 30. června 2019. Podle spekulací médií by za něj vršovický klub mohl slovenskému mistrovi zaplatit v přepočtu až 32 milionů korun, což by z něj dělalo nejdražší přestup do české ligy za poslední dobu.

Gino Van Kessel
zdroj: www.slavia.cz

Do Tallinnu ke čtvrtečnímu úvodnímu utkání 2. předkola Evropské ligy proti Levadii ještě Van Kessel necestuje, podle slávistického webu ale může nastoupit už v domácí odvetě příští týden.

"Chceme se vrátit na vrchol, bojovat o titul mistra ligy a uspět v pohárech. Věřím, že nám k tomu Gino van Kessel, který v kádru slovenského mistra potvrzoval dlouhodobě svou velkou kvalitu, reálně pomůže. Přejeme mu v našem klubu minimálně tolik gólů jako na Slovensku," řekl předseda představenstva Slavie a zástupce většinového vlastníka čínské společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík.

Van Kessel patřil k hlavním hvězdám slovenské ligy a v uplynulém ročníku zaznamenal 17 branek. "Mám neuvěřitelnou radost, že budu hrát za tak velký klub se skvělým stadionem a fanoušky. Navíc v tak krásném městě, jakým je Praha. Mám toto město rád, několikrát jsem tady byl. Myslím si, že Slavia je skvělý krok v mé kariéře," uvedl Van Kessel.

Van Kessela si v mládežnických kategoriích vyhlédl Ajax Amsterodam, za první tým ale žádný zápas neodehrál. Vedle Trenčína působil v nizozemském Almere a ve francouzském klubu Arles-Avignon. Od loňského roku reprezentuje Curacao. Van Kessel se v Praze ukázal už na začátku července, kdy v přípravě na Strahově vstřelil dvě branky Spartě při výhře Trenčína 3:1. Ve Slavii se připojí k dalšímu nizozemskému útočníkovi a letní posile červenobílých Micku van Burenovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články