Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia se zkusí odpoutat od spodku ligy, Slovácko nastoupí na Dukle

Praha - Dva zápasy přinese předehrávka 27. kola, v obou se utkají "sousedé" v ligové tabulce. Slavia je dvanáctá a přivítá o příčku lepší Příbram, Dukla se zase střetne se Slováckem v boji o šesté místo. Podrobný on-line přenos utkání Slavia – Příbram sledujte od 20:15 na našem webu.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Slavia v minulém kole zvítězila v takřka existenčním duelu na půdě Bohemians 1905 a na sestupové příčky má dvoubodový náskok. Příbram je na tom o dva body lépe. "Po vítězství nad Bohemkou získal tým sebedůvěru. Máme za sebou úspěšně první z pěti finálových duelů, výhra nad Bohemkou je dobrý start, ale já chci, aby měl tým takový charakter, abychom vyhráli všechna zbývající utkání," řekl kouč Slavie Alex Pastoor.

V Edenu dojde na souboj nejhoršího týmu doma s nejméně úspěšným celkem venku, Příbram navíc na Slavii v šestnácti ligových duelech ještě nevyhrála. "Slavia má takovou kvalitu, že do boje o záchranu nepatří. My ale uděláme maximum pro to, abychom proti ní bodovali, i když jsme v této sezoně venku ještě nevyhráli," řekl kouč Příbrami Petr Čuhel. "Potřebujeme v posledních čtyřech kolech alespoň jednou vyhrát, abychom měli klid. A čím dříve to bude, tím lépe," dodal.


Na Dukle půjde o šesté místo, na které se v minulém kole o bod před Pražany dostalo Slovácko. Tým z Julisky má co napravovat: z deseti jarních kol vyhrál jen dvě. "Slovácko je na tom výsledkově lépe než my, je psychicky v pohodě. Naše situace je ale taková, že už musíme uspět. Našim fanouškům dlužíme trošku radosti z výsledku. Do utkání jednoznačně půjdeme s tím, že chceme zvítězit," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel.

Slovácko porazilo Duklu pouze v jednom z pěti ligových zápasů, na Julisce zvítězilo jen v druhé lize. "Dukle se v posledních zápasech doma nedaří, takže vnímáme, že bude mít motivaci tyto nezdary ukončit. Výhodou je, že už nemusíme hrát pod stresem. Ale chceme si ještě vylepšit postavení v tabulce," řekl trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články