Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Znojmo nutně potřebuje body z utkání s Příbramí

Příbram - Od března nevyhráli a nyní jsou už fotbalisté Znojma v takové pozici, že na sestupových příčkách uspět akutně potřebují. Proti stojí Příbram, která hodlá potvrdit svou dobrou domácí bilanci a výhrou získat klid. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Znojmu se dlouho jako nováčkovi dařilo nad očekávání, ale na jaře přišel útlum. Přestalo se dařit střelecky, z posledních šesti zápasů získalo jen dva body a navíc v posledních čtyřech duelech inkasovalo 13 branek. "Doufám, že nám prospěla osmidenní pauza a hráči se z nezdarů otřepali," řekl trenér Leoš Kalvoda. "Na rozdíl od předchozích zápasů nám nyní při pohledu na tabulku už jde více než o hodně a musíme zabrat. Důležité bude, abychom se zlepšili v koncovce," dodal.

Na podzim doma Znojmo porazilo Příbram 3:0, ale v domácím prostředí jsou Středočeši mnohem silnější než venku, kde jsou s pouhými pěti body vůbec nejhorším týmem soutěže. "Příbram představuje v domácím prostředí nesmírně silného protivníka, který dobře brání, v útoku má nebezpečného Řezníčka a standardní situace dobře rozehrává Pilík," prohlásil Kalvoda.


I proto jeho trenérský protějšek Petr Čuhel věří, že Příbram potvrdí sílu v domácím prostředí a udělá předposlední krok k záchraně. "Znojmo až na poslední dva zápasy hrálo dobře. Je to běhavé a disciplinované mužstvo, které dokáže odehrát dobré utkání s každým týmem. Jeho hráči dokazují, že mají na to hrát ligu. My však chceme doma vyhrát, abychom se ještě více přiblížili záchraně," dodal Čuhel.

Domácí budou postrádat pravého beka Jugase, který dostal trest za vyloučení v minulém duelu s Olomoucí. V trestu je také znojemský Odehnal. Jinak by měly oba týmy počítat se všemi aktuálními oporami včetně na jaře gólově produktivních útočníků Řezníčka (Příbram) a Vašíčka (Znojmo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články