Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia potřebuje napravit fiasko s Ferencvárosem, v odvetě s Legií nasadí Kúdelu s Bořilem

Slavia nastoupí ve Varšavě proti Legii k odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy. Český šampion minulý týden v úvodním duelu doma jen remizoval 2:2, přesto zůstává podle bookmakerů favoritem na postup do skupiny. Do pohárové sestavy Pražanů se po desetizápasovém disciplinárním trestu vrátí klíčový obránce Ondřej Kúdela. Barvy Legie hájí i český reprezentační útočník Tomáš Pekhart, který první zápas nehrál, ale už je zpět v tréninku.

Slavia přešla do 4. předkola Evropské ligy poté, co vypadla ve 3. předkole Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť.

Pražané neuspěli v kvalifikaci prestižní soutěže ve třech ze čtyř pokusů pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Ve 3. předkole Ligy mistrů vypadla i Legia.

Pokud Pražané přes varšavský celek postoupí, získají za účast ve skupině Evropské ligy prémii 3,63 milionu eur (92,3 milionu korun).

Tým, který neuspěje, si zahraje skupinu nově vzniklé Evropské konferenční ligy a inkasuje v přepočtu zhruba 75 milionů korun. Slavia v Evropské lize předloni a v uplynulém ročníku došla až do čtvrtfinále.

Pražané měli před týdnem v prvním duelu více ze hry, Legia ale prokázala velkou produktivitu. Na dva góly jí stačily dvě střely mezi tyče.

"Já si myslím, že musíme hrát stejně. Věřím tomu, že se to prolomí a góly tam začnou padat. Když budeme hrát stejně jako v prvním zápase, věřím, že to vyjde," řekl slávistický obránce David Zima.

"Musíme hrát stejně a znovu je unavit. Musíme proměňovat své šance a pak věřím, že určitě projdeme dál," doplnil další slávistický bek Alexander Bah.

Do sestavy Pražanů v pohárech se vrací obránce Kúdela, který si už odpykal desetizápasový disciplinární trest od UEFA za rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers.

Na levém beku se vzhledem k trestu za tři žluté karty pro Oscara Dorleyho poprvé v pohárové sezoně představí uzdravený kapitán Jan Bořil.

"Věříme, že pro tým to bude impulz. Mohli jsme vidět, jak Kudy (Kúdela) a Bóřa (Bořil) proti Baníku dirigovali tým. Pomohlo to a viděli jsme perfektní výkon (brankáře) Ondry Koláře i celého týmu," poznamenal asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Na rozcvičce před prvním zápasem v Edenu si poranil kotník útočník Legie Pekhart, na začátku týdne už se ale vrátil do tréninku. Otazník visí i nad startem několika dalších hráčů Legie.

Trenér Czeslaw Michniewicz už nebude mít pro odvetu k dispozici autora jedné z branek obránce Josipa Juranoviče, který odešel do Celticu Glasgow.

"Myslím, že můžeme hrát lépe než v prvním zápase. Musíme se vyvarovat jednoduchých ztrát, právě tak vznikly soupeřovy nejnebezpečnější situace. Na tohle musíme být obzvlášť citliví," uvedl Michniewicz.

Legia si nechala odložit víkendový duel s týmem Termalica Nieciecza. Slavia v generálce porazila Ostravu 4:0 a protáhla rekordní sérii v lize bez porážky na 50 utkání.

Legia bude mít kvůli použití pyrotechniky ze strany fanoušků ve 3. předkole Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb uzavřenou severní tribunu, tzv. Žyletu, kde sídlí "kotel". V letošní kvalifikaci nemohou kvůli koronaviru do hledišť hostující příznivci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články