Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia posiluje, získala Naumova a Čelůstku

Praha - Makedonský kanonýr Riste Naumov a zlínský obránce Ondřej Čelůstka se stali dalšími posilami fotbalistů Slavie Praha. Dvacetiletý obránce Čelůstka dnes podepsal čtyřletou smlouvu, osmadvacetiletý Naumov se upsal Slavii na dva roky s další opcí. Finanční podmínky přestupů nebyly zveřejněny. Slavia už v letní přestávce přivedla do týmu rovný půltucet nových hráčů. "Doufám, že budou posilou nejen v lize, ale především v evropských pohárech. Myslím, že jejich potenciál je mnohem výše než v domácí soutěži," řekl na tiskové konferenci předseda představenstva Slavie Tomáš Rosen.

Pro Čelůstku si Slavia připravila dres s číslem 5, Naumov dostal osmnáctku. Talentovaný Čelůstka přitom málem zakotvil v německé bundeslize. "Přestup do Hannoveru byl v jednu dobu skoro na spadnutí. Pak se ale jednání se Zlínem protahovala, a když se jim zranil kapitán Balitsch, začali to odkládat. Nabídka Slavie byla nakonec lákavější," řekl mladý obránce.

Zatímco o Čelůstkově angažmá se jednalo už od poloviny června a čerstvě dvacetiletý hráč už nastoupil i v přípravném zápase, o žižkovském útočníku Naumovovi se začalo hovořit teprve před několika dny. "Oba hráči byli naší velkou přestupovou prioritou, celé jaro jsme je intenzivně pozorovali. Jsem rád, že jednání probíhala velmi korektně a rychle, takže je máme oba," dodal Rosen.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Během léta získala Slavia už šest nových hráčů

V Čelůstkově případě se v médiích objevila zmínka o patnáctimilionovém odstupném, za Naumova prý Slavia zaplatila polovinu. "Obě částky jsou nadsazené," komentoval situaci Rosen.

Během letní přestávky Slavia získala už šest hráčů. Vedle obou dnešních posil přišli také útočník Stanislav Vlček z Anderlechtu, záložník Adam Hloušek z Jablonce a obránci Benjamin Vomáčka a Vitalij Trubila. Mostecký Trubila strávil celé jaro ve Zlíně, na opačném kraji obrany než Čelůstka. Tři ze čtyř posil z domácí soutěže zažily na jaře sestup.

"Ještě jsme se s Vitalijem ani pořádně nebavili. Ale na jaře se ukázal ve skvělém světle a není náhoda, že tu je. A to samé doufám platí i o mně," usmál se Čelůstka. Rozdíl mezi přípravou prvního a předposledního týmu loňské ligy ho prý ale hodně překvapil. "Po týdnu můžu říct, že je zdejší příprava opravdu o dost jiná. A není to tím, že by byla míň náročná," podotkl zlínský odchovanec.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články