Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalová Slavia se už připravuje se všemi posilami

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Fotbalisté mistrovské Slavie se na další prvoligovou sezonu už připravují se všemi posilami. Do známého prostředí v Krkonoších se vrátil Stanislav Vlček, zatímco Benjamin Vomáčka, Adam Hloušek i Vitalij Trubila jsou na Švýcarské boudě poprvé. S týmem je také Ondřej Čelůstka, který získal od Zlína povolení trénovat se Slavií, podpisu smlouvy však ještě brání nedořešené podmínky jeho kontraktu.

Nabírání fyzické kondice na Švýcarské boudě patří ke koloritu letní i zimní přípravy slávistů už několik let. Za nepříliš vlídného počasí se dnes dopoledne rozdělili na dvě skupiny: jedna měla na programu cvičení s posilovacími válci pod vedením kondičního trenéra Jana Netschra, druhá se věnovala na místním hřišti cvikům se švihadlem. Trojice Vladimír Šmicer, Tomáš Pekhart a Milan Černý pak vyrazila na kolech do hor.

Slavia testuje Brazilce Vilara

S týmem jsou také Daniel Nešpor z Vlašimi a čtyřiadvacetiletý brazilský brankář Ricardo Vilar, kteří jsou v týmu na testech. Slávisté jsou na horách už od neděle. Na úvod se hráči dostali na hřiště, v druhé fázi pak všichni absolvovali 60 kilometrů na horských kolech.


Kouč Karel Jarolím si pochvaluje především to, že hned na úvod letní přípravy má kádr prakticky pohromadě. "To je výhoda, ještě jsou tu nějací hráči na zkoušku, vše je ale o penězích. Ještě bychom potřebovali jednoho koncového útočníka a nepohrdl bych hráčem do středu pole," naznačil Jarolím, kde by chtěl ještě celek posílit.

Zbavit se Brabce nebylo jednoduché, tvrdí Jarolím

Z odchodů nejvíce zaskočil slávistické fanoušky "vyhazov" kapitána Ericha Brabce. "Nebylo to jen moje rozhodnutí. Rozhodně nebylo jednoduché, ale dospěli jsme k názoru, že bude lepší jej udělat. Jedna věc je sportovní stránka a další věci kolem. Erich je všechny ví a nechci se v tom dále
pitvat," řekl Jarolím. "Neudělal bych nic, kdyby to mělo jakkoliv ublížit
Slavii," zdůraznil kouč, který poukázal i na Brabcovy výkony v jarní části
ligy, které prý nebyly nejlepší. 

Jeho místo vůdce defenzivy by měl zaujmout Vomáčka. "Na místo stopera ale máme dále i Hubáčka, Hoška, Suchého a může tam hrát i Čelůstka. Obrannou činnost vedle nich musí řídit i někdo z defenzivních hráčů ze středu pole," řekl Jarolím, jenž si zároveň velmi pochvaluje příchod Adama Hlouška. "Odešel Švento, tak jsem o něj stál hodně. Věřím, že má potenciál se prosadit ve Slavii. A nejen zde. Myslím, že má nakročeno i do reprezentace. Velký potenciál je i v Čelůstkovi," řekl na adresu dvou mladíků Jarolím. 

Hlavním cílem nejbližších měsíců je postup do Ligy mistrů. "Uděláme pro to maximum. Pozice máme sice výhodnější než Sparta, ale na slabého soupeře nenarazíme," uvedl Jarolím. "Je to o gólech. V těch těžkých zápasech to není o deseti šancích, musíme být daleko efektivnější," dodal slávistický trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články