Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Slavia poprvé v přípravě vyhrála, v Portugalsku přehrála norskou Valerengu 3:1

Slavia ve druhém vystoupení na turnaji Atlantic Cup v portugalském Algarve porazila Valerengu Oslo 3:1 a ve čtvrtém utkání zimní přípravy poprvé zvítězila. Za Pražany se trefili Lukáš Masopust, Jaroslav Zelený a Lukáš Provod.

Slávisté dobře začali a už v osmé minutě otevřeli skóre. Peter Olayinka před brankou našel Masopusta a ten se prosadil tečovanou střelou.

Valerenga vyrovnala těsně před koncem prvního poločasu. Lukáš Červ v šestnáctce zahrál rukou a nařízenou penaltu proměnil Matthías Vilhjálmsson.

Na začátku druhé půle, v níž debutovala slávistická defenzivní posila David Zima, Pražany podržel brankář Ondřej Kolář. Na druhé straně volný Zelený z dobré pozice hlavičkoval těsně mimo.

Závěr jasně patřil svěřencům Jindřicha Trpišovského. Nejprve velké šance zahodili Vladimír Coufal a Zelený, ale slávistický obránce si v 82. minutě spravil chuť a zblízka dorazil míč do branky po Stanciuově rohu.

Ve třetí minutě nastavení pak přidal pojistku Provod, kterému připravil gól další střídající hráč Oscar.

Slavia v úvodním zápase na Atlantic Cupu s dánským Aarhusem po remíze 3:3 prohrála v penaltovém rozstřelu. Předtím remizovala 3:3 s Českými Budějovicemi a podlehla 0:1 druholigovému Ústí nad Labem.

Slavia Praha - Valerenga Oslo 3:1 (1:1)

Branky: 8. Masopust, 82. Zelený, 90.+3 Provod - 45. Vilhjálmsson z pen.

Sestava Slavie: Kolář - Coufal, Kúdela, Zelený, Bořil - Červ (46. Zima), Ševčík (76. Hellebrand) - Masopust (72. Oscar), Traoré (46. Stanciu), Olayinka (72. Provod) - Tecl (72. Musa). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články