Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Šlágr Bundesligy patřil Dortmundu, Leverkusen přišel o čtvrtou příčku. Brémy žijí

Tahák předposledního 33. kola německé ligy opanoval Dortmund, který zvítězil na hřišti třetího Lipska 2:0 a pojistil si druhou příčku tabulky Bundesligy s nedostižným náskokem šesti bodů. Zatímco Patrik Schick se neprosadil a viděl jen žlutou kartu, za hosty si připsal obě branky kanonýr Erling Haaland. Čtvrtý je už Mönchengladbach, protože Leverkusen nestačil na berlínskou Herthu.

Fotbalisté Dortmundu se radují v utkání proti Lipsku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Roger Petzsche

Brémy vyslaly v utkání proti Mohuči v prvním poločase na branku 11 střel, přesto prohrávaly po gólech Robina Quaisona a Jeana-Paula Boëtiuse 0:2. Těsně před koncem úvodního dějství střídal kvůli zranění Theodor Gebre Selassie, který měl problémy s nohou, nahradil ho Ludwig Augustinsson.

"Pokud se hráč jako Theo, který miluje klub jako nikdo jiný, nechá vystřídat, pak lze předpokládat, že bude nesmírně těžké, aby byl příští týden na hřišti," řekl kouč Florian Kohfeldt. Podrobnosti o zranění českého fotbalisty zatím klub nezveřejnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Brémy jsou v německé lize v problémech, Dortmund zdolal Lipsko

V 58. minutě vystřelil Werderu naději na bod Juja Osako, v závěru ale definitivně rozhodl střídající Edimilson Fernandes. Brémy po porážce 1:3 ztrácí na Düsseldorf, který remizoval 1:1 s Augsburgem, dva body. V závěrečném utkání proti Kolínu nad Rýnem tak musí Werder vyhrát a doufat v zaváhání svého konkurenta, aby se vyhnul přímému sestupu a zamířil místo něj do baráže.

Dortmund napravil překvapivou domácí porážku s Mohučí z minulého kola. Šlágr programu rozhodl Haaland po půlhodině hry, kdy zužitkoval nezištnou přihrávku sedmnáctiletého záložníka Giovanniho Reyny. Norský kanonýr přidal svůj druhý gól v zápase a 13. trefu v německé lize ve třetí minutě nastavení. Zároveň to byl 84. ligový gól Borussie v sezoně, což je klubový rekord.

Lewandowski napodobil Müllerovi

Do hry o první čtyřku a účast v Lize mistrů se vrátil vítězstvím 3:1 proti již jistě sestupujícímu Paderbornu také Mönchengladbach. Ten o dva body odsunul na pátou příčku Leverkusen, který podlehl 0:2 Herthě Berlín. Za vítězný tým odehrál celé utkání záložník Vladimír Darida.

Už jistý šampion Bayern Mnichov si poradil na svém stadionu 3:1 s Freiburgem. Dvěma brankami přispěl s 33 trefami nejlepší bundesligový střelec Robert Lewandowski. Tolik gólů během jedné bundesligové sezony nastříleli v minulosti pouze Gerd a Dieter Müllerovi, polský kanonýr Lewandowski to dokázal jako první cizinec. Dosud byl nejlepším zahraničním střelcem s 31 zásahy z roku 2017 Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu.

Freiburg už nemůže dostihnout sedmý Hoffenheim, který si vysokým vítězstvím 4:0 nad Unionem Berlín zajistil účast v Evropské lize. A to i díky vybídnutí Pavla Kadeřábka ze závěru první půle, po němž zakončil Munas Dabbur.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:

Bayern Mnichov - Freiburg 3:1 (24. a 37. Lewandowski, 15. Kimmich - 33. Höler), Düsseldorf - Augsburg 1:1 (25. Hennings - 10. Niederlechner), Hertha Berlín - Leverkusen 2:0 (22. Cunha, 54. Lukebakio), Hoffenheim - Union Berlín 4:0 (11. Bebou, 39. Kramarič, 45.+2 Dabbur, 68. Baumgartner), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 1:1 (45. Kainz z pen. - 72. Dost), Lipsko - Dortmund 0:2 (30. a 90.+3 Haaland), Mohuč - Brémy 3:1 (25. Quiason, 30. Boëtius, 85. Fernandes - 58. Osako), Paderborn - Mönchengladbach 1:3 (54. Michel - 55. z pen. a 73. Stindl, 4. Herrmann), Schalke - Wolfsburg 1:4 (70. Matondo - 16. a 56. Weghorst, 59. Mbabu, 69. Joao Victor).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články