Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ligový titul jen jako první krok. Chceme zaútočit na treble, zní z Bayernu

Cíl v podobě zisku osmého bundesligového titulu v řadě splnili. Pro fotbalisty Bayernu Mnichov tím ale sezona rozhodně nekončí. Podle trenéra Hansiho Flicka jsou jeho svěřenci hladoví i po dalších triumfech. Bavorský celek by rád vyhrál Německý pohár i Ligu mistrů. Ještě předtím ale hráči ligový úspěch náležitě oslaví a nezabrání jim v tom ani opatření proti koronaviru.

Fotbalisté Bayernu se radují ze zisku ligového titulu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Martin Meissner

Bayern v úterý vyhrál 1:0 v Brémách a s nedostižným náskokem deseti bodů před druhým Dortmundem si zajistil třicátý titul v historii. "Udělali jsme první krok. Pořád je před námi pohár, ale co už moc nejde naplánovat, to je Liga mistrů. To bude velmi náročné," řekl Flick.

"Ale tohle je Bayern a ten má vždy nejvyšší cíle. A tak je to správně," dodal pětapadesátiletý kouč, který s Bayernem 4. července odehraje finále Německého poháru proti Leverkusenu. V Lize mistrů mnichovský celek vyhrál první osmifinále nad Chelsea 3:0, ale před odvetou byla soutěž pozastavena kvůli koronaviru.

"Po finále poháru máme asi čtyři týdny přestávku. Hráči během ní dostanou dvanáctidenní volno a pak se vrátíme do práce a budeme se chystat na Chelsea, přes kterou chceme postoupit a dojít až do finále," přidal výkonný ředitel klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Bayernu už slaví další titul

"Souhlasím s experty, kteří říkají, že náš tým má na to vyhrát treble," prohlásil předseda Bayernu Herbert Hainer. "Samozřejmě k tomu potřebujete trochu štěstí, ale s kvalitou hráčů a prací, kterou Hansi Flick za poslední půlrok odvedl, máme velkou šanci. Takže titul byl jen první krok," dodal.

Ještě než ale Bayern zaútočí na treble, který naposledy získal v roce 2013, hráči titul pořádně oslaví. Byť podle útočníka Thomase Müllera to bude za trochu nezvyklých podmínek. "Pustíme uzdu emocím a půjdeme na společnou večeři. Což v době korony znamená, že budeme sedět každý u jiného stolu. Ale nebude to problém. Připít si můžeme i na předepsanou vzdálenost dvou metrů," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články