Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Škriniar a Asensio podepsali s PSG, Real ulovil talentovaného Gülera

Kapitán slovenské reprezentace Milan Škriniar a trojnásobný vítěz Ligy mistrů Marco Asensio budou hrát za Paris St. Germain. Oba do celku z francouzské metropole přišli jako volní hráči. Škriniar se v PSG zavázal smlouvou do konce června 2028, španělský reprezentant po odchodu z Realu uzavřel tříletý kontrakt. Do velkoklubu z Madridu naopak zamířil osmnáctiletý ofenzivní záložník Arda Güler z Fenerbahce Istanbul.

Milan Škriniar
zdroj: twitter.com/PSG_English

Škriniar se do Paříže stěhuje po šesti letech v Interu Milán. Za "Nerazzurri" odehrál celkem 246 zápasů a vstřelil 11 branek. S italským klubem v roce 2021 získal titul a v uplynulé sezoně s ním postoupil do finále Ligy mistrů.

Bývalý hráč Sampdorie Janov o odchod do Francie usiloval už v zimě, mužstva se však tenkrát nedomluvila. Škriniar poté přišel v Miláně o kapitánskou pásku, navíc také po operaci zad vynechal část sezony.

Asensio působil v Realu od roku 2014 a kromě tří triumfů v Lize mistrů s klubem získal tři španělské tituly. Vedle "Bílého baletu" nastupoval také za Mallorcu a Espaňol Barcelona. Se španělskou reprezentací dosáhl na olympijské stříbro a vyhrál Ligu národů.

Francouzský mistr o příchodu obou hráčů informoval den po angažování nového trenéra Luise Enriqueho. Bývalý kouč AS Řím, Barcelony nebo španělské reprezentace u týmu nahradil Christophea Galtiera.

Real dotáhl do úspěšného konce transfer Gülera

Real za talentovaného záložníka zaplatil podle španělských médií 20 milionů eur (474 milionů korun). S bonusy může odstupné vystoupat až na 30 milionů eur. Güler podepsal s klubem smlouvu do roku 2029. 

O Gülera usilovaly podle médií také FC Barcelona a AC Milán. Turecký fotbalista má za sebou už dvě sezony v prvním týmu Fenerbahce, za který odehrál 51 soutěžních zápasů a dal 9 gólů. Čtyřikrát už nastoupil za reprezentaci, debut si odbyl loni v listopadu v přípravném utkání s českým národním výběrem při vítězství 2:1.

Do Realu už minulý měsíc přišel jiný velký talent Jude Bellingham z Dortmundu, jenž za devatenáctiletého anglického záložníka obdrží 103 milionů eur.

Chelsea opouští po 11 letech kapitán Azpilicueta

Španělský obránce César Azpilicueta je dalším z řady fotbalistů, kteří po neúspěšné sezoně skončili v Chelsea. Kapitán "Blues" odchází po 11 letech, během nichž vyhrál všechny nejvýznamnější klubové trofeje v čele s Ligou mistrů.

Azpilicueta se krátce po svém příchodu z Marseille v roce 2012 zařadil mezi týmové opory. Za Chelsea odehrál dohromady přes 500 zápasů, v nichž vstřelil 17 gólů. Kromě Ligy mistrů vyhrál i Evropskou ligu, mistrovství světa klubů či dva ligové tituly.

Třiatřicetiletý bek odejde po vzájemné dohodě jako volný hráč, přestože má s Chelsea smlouvu ještě na příští sezonu. Podlé médií má namířeno do Atlética Madrid.

Xhaka přestoupil z Arsenalu do Leverkusenu

Nového zaměstnavatele už má kapitán švýcarské reprezentace Granit Xhaka, který se stal další posilou Leverkusenu, kde působí Patrik Schick a Adam Hložek. Třicetiletý záložník přestoupil z Arsenalu, jenž za něj podle britských médií obdržel 25 milionů eur (592 milionů korun). Bayer oznámil, že s Xhakou podepsal smlouvu do roku 2028.

"V Granitovi jsme získali naprosto špičkového profesionála. Jeho fotbalová kvalita je všeobecně známa. Ale především je jen málo hráčů, kteří díky mimořádné mentalitě a osobnosti dokážou vést tým tak jako on," uvedl sportovní ředitel Simon Rolfes.

O den dříve oznámil Leverkusen příchod německého reprezentačního záložníka Jonase Hofmanna z Mönchengladbachu.

Právě za Borussii hrál i Xhaka v letech 2021 až 2016, než odešel za 45 milionů eur do Arsenalu. S londýnským klubem získal dvojnásobný švýcarský fotbalista roku dvakrát Anglický pohár i Superpohár. V reprezentaci má na kontě 115 zápasů a 15 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články