Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Skončí Rada? Vedení svazu rozhodne dnes

Praha - Po necelých osmi měsících může dnes skončit působení trenéra Petra Rady u české fotbalové reprezentace. Vedení Českomoravského fotbalového svazu bude jednat o jeho osudu po špatných výsledcích národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa. Funkcionáři už v minulých dnech naznačili, že Rada bude nejspíš odvolán - pro toto řešení jsou předseda ČMFS Pavel Mokrý a místopředsedové Jaroslav Vacek a Jiří Kubíček. O možném nástupci Rady se zatím jen spekuluje, v kuloárech padají jména jako Ivan Hašek, František Straka nebo Karel Brückner. Místopředseda Kubíček naopak navrhuje slávistického kouče Karla Jarolíma.

Šéfové svazu se netají tím, že reagují i na naléhání sponzorů, kterým spíše než špatné výsledky vadí různé aféry kolem mužstva. Do nich zahrnují i večer několika hráčů v restauraci po utkání se Slováky, přestože fotbalisté tvrdí, že neměl žádný skandální průběh. 

Kvůli následné odezvě především v bulvárním tisku se v úterý rozhodl
skončit v reprezentaci kapitán Tomáš Ujfaluši.

Kubíček: Můj tip je Jarolím

Dnes se může národní tým, který je těsně za polovinou kvalifikace mistrovství světa, ocitnout i bez trenéra. Hledání nového kouče může trvat delší dobu, neboť do léta už tým čeká jen červnový přípravný zápas proti Maltě.

"Do valné hromady 27. června bych vedením národního týmu pověřil jednoho z asistentů. Hned po valné hromadě by měl zasednout nový výkonný výbor a zvolit nového trenéra. Mám jediný tip, a to je Karel Jarolím ze Slavie. Chtěl bych stejný model jako v Rusku, kde je Guus Hiddink trenérem reprezentace i Chelsea," vysvětlil Kubíček. Další kvalifikační duely sehrají fotbalisté až na podzim.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články