Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Silvestrovské derby Slavia – Sparta přilákalo do Edenu opět bývalé hvězdy

Bývalí fotbalisté pražských "S" se v tradičním Silvestrovském derby rozloučí se starým rokem. V pražském Edenu se v hlavní kategorii představí i stále aktivní ligoví hráči Tomáš Hübschman z Jablonce a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi. V zápase veteránů nastoupí také reprezentační rekordman Jan Koller i trenéři Luboš Kozel z Liberce a Jiří Jarošík z Teplic. Silvestrovské derby můžete sledovat od 9:50 v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus.

Tomáš Pešír a David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na umělé trávě v Edenu se tradičně utkají nejdříve veteráni nad 45 let. Dres domácí Slavie obléknou vedle Kozla i Pavel Kuka či Pavel Řehák, za Spartu kromě Jarošíka a nejlepšího střelce české reprezentační historie Kollera také gólman Jaromír Blažek.

Veteráni, kteří se utkají na 2x20 minut, změří síly podevatenácté. Z dosavadních 18 vzájemných duelů šestkrát zvítězila Slavia, třikrát Sparta a devětkrát se pražští rivalové rozešli smírně.

Poté nastoupí k hlavnímu zápasu internacionálové nad 35 let. Sparťanský dres vedle nováčků Špita, Slepičky a Kušníra obléknou i stále aktivní ligoví hráči Tomáš Hübschman z Jablonce a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi.

V dresech Slavie se divákům představí i sportovní ředitel vršovického klubu Jiří Bílek, současný trenér ženského týmu červenobílých Karel Piták či Martin Hyský.

V celkové bilanci mezi internacionály mají navrch slávisté, kteří zvítězili v 21 z 35 utkání. Poslední dobou se ale více daří sparťanům. Letenští naposledy prohráli v roce 2016 a minule si připsali rekordní triumf 11:4. Utkání internacionálů se bude hrát na 2x25 minut.

V letošním derby se zároveň představí už šestý rodinný pár. Vytvoří ho otec Jiří Jeslínek starší za veterány Slavie a syn Jiří Jeslínek mladší za internacionály Sparty.

Na silvestrovské derby se po dvou letech budou moci vrátit diváci. Předloni se tradiční akce kvůli covidu-19 nekonala, před rokem pak fanoušci kvůli opatřením nemohli do hlediště. Program na umělé trávě v Edenu začne v sobotu v 10:00 duelem veteránů.

Předběžné soupisky:

Internacionálové:

Slavia: Václav Winter - Jiří Bílek, Lukáš Došek, Peter Grajciar, Tomáš Hrdlička, Martin Hyský, Tomáš Jablonský, David Kalivoda, Mario Lička, Karel Piták, Michal Švec, Ivo Táborský, Ladislav Volešák.

Sparta: Michal Špit - Tomáš Čížek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman, Jiří Jeslínek ml., Tomáš Jun, Štěpán Kučera, Ondřej Kušnír, David Lafata, Marek Matějovský, Miroslav Slepička, Petr Voříšek, Lukáš Zelenka.

Veteráni:

Slavia: Martin Slavík - Tomáš Hunal, Roman Janoušek, Jiří Jeslínek st., Jaromír Jindráček, Tomáš Klinka, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Pavel Řehák, Ivo Svoboda, Ivo Ulich, František Veselý.

Sparta: Jaromír Blažek - Miloslav Denk, Martin Frýdek, Lukáš Hartig, Michal Horňák, Jiří Jarošík, Marek Kincl, Jan Koller, Vratislav Lokvenc, Jiří Novotný, Horst Siegl, Luděk Stracený, Petr Vrabec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články