Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Silvestrovské derby pražských "S" poprvé po 34 letech nebude

Poprvé po 34 letech se kvůli koronavirové pandemii a situaci v Česku neuskuteční tradiční Silvestrovské derby fotbalových internacionálů mezi Slavií a Spartou. Pořadatelé věří, že tradiční klání v Edenu by mohlo v červnu nahradit setkání legend obou pražských klubů.

Tomáš Pešír a David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Vzhledem k současné situaci v naší zemi a především k vývoji protiepidemického systému jsme bohužel nuceni zrušit Silvestrovské derby v letošním roce. Aktuálně se PES nachází ve čtvrtém stupni, byť svou hodnotou 76 bodů spadá do pátého. I kdyby se dokázal dostat do třetího stupně, není možné při omezení počtu 50 osob derby uspořádat," uvedli organizátoři.

"Proto jsme byli nuceni učinit toto smutné rozhodnutí. Pevně věříme, že situace dovolí, abychom si letošní derby vynahradili v červnu příštího roku, kdy bychom rádi uspořádali setkání legend Slavie a Sparty," dodali pořadatelé.

Tradiční Silvestrovské derby internacionálů nad 35 let se hrálo nepřetržitě od roku 1986 a už 17 ročníků má za sebou také souboj veteránů pro hráče nad 45 let. Kvůli koronaviru se letos neuskuteční ani vánoční turnaj internacionálů, který se poprvé po 24 letech z technických důvodů nehrál už vloni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články