Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šilhavý ve Slavii skončil, jméno nástupce zatím klub neoznámil

Neuspokojivá hra i výsledky v průběhu podzimu stály místo trenéra Slavie Jaroslava Šilhavého. Představenstvo klubu odvolalo kouče i s jeho asistenty Jiřím Chytrým a Milanem Veselým. Nástupce Šilhavého, který přitom před necelými sedmi měsíci dovedl červenobílé po osmi letech k mistrovskému titulu, zatím nebyl oznámen. Hlavním kandidátem na uvolněné místo je současný trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Chceme posunovat Slavii k nejvyšším fotbalovým metám. Vyhodnocení podzimní sezony nám ukazuje, že musíme provést více organizačních, procesních a personálních změn, což je nyní v rukou nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který dostává pravomoc sestavit si tým sportovního úseku dle svého zvážení," řekl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

"Jaroslavu Šilhavému patří obrovské poděkování za všechny úspěchy, kterých se Slavií dosáhl. Na nečekaný titul nikdo z nás nezapomene podobně jako na neuvěřitelně dlouhou sérii zápasů bez porážky. Je a bude respektovanou osobností v historii Slavie," dodal bývalý ministr obrany.

Šilhavý vedl Slavii od září 2016, kdy přišel z Dukly Praha jako nástupce po Dušanu Uhrinovi mladším. Slavia pod ním překonala historický rekord ligy, když nenašla přemožitele ve 36 utkáních za sebou a nečekaně získala na jaře titul.

Slavia v létě mohutně posilovala o zahraniční hráče, během podzimu však vyhrála v lize jen devět ze 16 utkání a na vedoucí Plzeň má na druhém místě ztrátu propastných 14 bodů. Navíc nepostoupila ani do Ligy mistrů, ani následně ze skupiny Evropské ligy po domácí porážce s Astanou.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odvolala trenéra Šilhavého i s jeho asistenty

Rozhodnutí představenstva podle něj bylo jednomyslné. "A jen čas ukáže. Fotbal je někdy krutý sport. Není o tom, koho máte rádi, s kým chcete jít na pivo, ale s kým můžete jít do války na trávník," doplnil Tvrdík.

Šilhavý už před zápasem s Astanou naznačil, že necítí úplnou důvěru od všech členů vedení. "Takhle ta práce nejde. Buď trenérský tým má, nebo nemá důvěru. Některá vyjádření třeba na mou osobu mi nepřijdou úplně fér. Pro tým to je špatný signál, když to vychází z klubu," řekl tehdy Šilhavý.

Vedení Slavie už má připraveno nový realizační tým, zbývá doladit jen několik formalit. Podle informací některých médií by se měl stát nástupcem Šilhavého dosavadní liberecký trenér Trpišovský, s nímž na severu Čech spolupracoval nový sportovní ředitel Slavie Nezmar.

Jednačtyřicetiletý kouč za dobu svého působení ve Slovanu dokázal s týmem dvakrát projít do základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži obsadil se Severočechy třetí a deváté místo a nyní po podzimu jeho svěřenci figurují na čtvrté pozici.

Trpišovský je žádaným trenérem díky modernímu fotbalu, který Liberec hraje, i díky tomu, že ve Slovanu každý půlrok musel pracovat s výrazně obměněným týmem.

Vedení Slavie zároveň stanovilo jako cíl pro jarní sezonu minimálně udržet druhé místo v lize a vyhrát domácí pohár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články