Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šilhavý odtajnil nominaci. V kádru pro kvalifikační duely chybí Schick i nová jména

V nominaci českých fotbalistů na závěrečné zápasy kvalifikace ME s Kosovem a Bulharskem chybí zraněný Patrik Schick. Trenér Jaroslav Šilhavý nepovolal do dvacetičlenného výběru žádného nováčka. Nominace se ještě rozšíří o tři jména.

Slavící Patrik Schick
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Útočník Lipska sice figuruje mezi náhradníky, ale jeho dodatečné povolání není příliš pravděpodobné. "Včera jsem s Patrikem mluvil, říkal, že už sám trénuje. Lipsko dnes hraje Ligu mistrů, není s nimi, ale tento týden by se měl snad už i zapojit. Nicméně ho to ještě trošku bolí. Šance je malá, vidím na to minimum procent. Má tréninkové i herní manko, je to spíš naše zbožné přání," řekl Šilhavý.

Vedení Lipska podle německých médií Schicka odmítá uvolnit a tvrdí, že si zranění kotníku obnovil v říjnovém přípravném duelu se Severním Irskem, do něhož údajně podle dohody s českou stranou neměl nastoupit. To však manažer národního týmu Libor Sionko rezolutně popřel. "Do dnešního dne nás nikdo z Lipska nekontaktoval," uvedl Sionko.

V nominaci není příliš změn. Vracejí se uzdravení Tomáš Kalas, Filip Novák a Pavel Kadeřábek, naopak stále chybí zranění Marek Suchý, David Pavelka a dlouhodobě i Bořek Dočkal. Schází také Jan Kopic, který figuruje mezi náhradníky a mohl by být povolán dodatečně. "Tento týden by se měl zapojit do tréninku a uvidíme, jestli o víkendu nastoupí. Podle toho se rozhodneme," řekl kouč. Dodal, že nominaci doplní o jednoho útočníka, středového hráče a krajního záložníka. "Blízko na jedno místo má hráč ze Sparty," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý zveřejnil nominaci, chybí zraněný Schick

Šilhavý opět vsadil na Zdeňka Ondráška, jenž coby nováček v říjnu rozhodl vítězným gólem o domácí výhře 2:1 nad Anglií. Třicetiletému hráči skončila klubová sezona v Dallasu už 19. října. "Týden po našem posledním srazu vypadli z play-off. Tak jsme se domlouvali, jak to bude dál. V USA ještě chvilku jako tým trénovali. Pak se dohodl s (bývalým klubem) Wislou Krakov, kde se bude teď celý týden připravovat," uvedl Šilhavý.

Český celek po překvapivé listopadové výhře 2:1 nad Anglií drží před závěrem kvalifikace postupové druhé místo o bod před třetím Kosovem. Národní tým přivítá Kosovo 14. listopadu v Plzni a v případě vítězství si s předstihem zajistí účast na šampionátu. O tři dny později se reprezentanti představí v Bulharsku, které již nemůže postoupit.

V Sofii se bude hrát před prázdným hledištěm kvůli disciplinárnímu trestu pro Bulhary za rasistické projevy fanoušků při předchozím domácím duelu v říjnu s Anglií, který skončil 0:6.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kosovem (14. listopadu v Plzni) a v Bulharsku (17. listopadu v Sofii):

Brankáři: Tomáš Vaclík, Ondřej Kolář, Jiří Pavlenka

Obránci: Pavel Kadeřábek, Vladimír Coufal, Jan Bořil, Jakub Brabec, Ondřej Kúdela, Tomáš Kalas, Ondřej Čelůstka, Filip Novák

Záložníci: Jakub Jankto, Josef Hušbauer, Vladimír Darida, Lukáš Masopust, Alex Král, Tomáš Souček, Ladislav Krejčí

Útočníci: Michael Krmenčík, Zdeněk Ondrášek

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články