Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spor s nároďákem trvá dál. Lipsko nechce uvolnit Schicka na kvalifikaci o Euro

Vedení fotbalistů Lipska nechce kvůli zranění uvolnit českého reprezentanta Patrika Schicka na kvalifikační duely o mistrovství Evropy proti Kosovu a Bulharsku. Podle sportovního šéfa Lipska Markuse Kröscheho neexistuje pro Schickovu nominaci vzhledem k jeho zranění z přátelského utkání se Severním Irskem žádný důvod.

Podle německého magazínu Kicker sportovní ředitel Markus Krösche kontaktoval vedení české reprezentace s tím, že není vhodné, aby Schick kvůli svému zdravotnímu stavu jakkoli figuroval v plánech národního týmu na kvalifikační duely s Kosovem a Bulharskem.

"Zdraví má přednost. Schick není v pořádku. Neexistuje žádný důvod pro nominaci," řekl sportovní šéf Lipska. Reprezentace skrze mluvčího uvedla, že v nominaci se neobjeví nikdo, kdo by nebyl zdravotně připravený.

Už podle dřívějšího vyjádření trenéra Lipska Juliana Nagelsmanna se Schick nezranil na tréninku německého celku, ale přípravném utkání reprezentace se Severním Irskem.

Kouč si postěžoval, že podle dohody s vedením českého týmu neměl Schick do zápasu vůbec zasáhnout. Manažer národního mužstva Libor Sionko uvedl, že žádná domluva s Lipskem ohledně Schickova herního vytížení neexistovala.

"Toto téma je velmi nešťastné jak pro Patrika, tak pro nás," prohlásil Krösche. Česká republika přivítá Kosovo v kvalifikaci o Euro ve čtvrtek 14. listopadu, v Bulharsku bude hrát 17. listopadu v neděli. Oba zápasy odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Právě utkání s Bulharskem se bude hrát v Sofii bez diváků. Evropská fotbalová unie UEFA totiž uzavřela Bulharům stadion na jeden soutěžní zápas jako trest za rasismus fanoušků v říjnovém domácím duelu s Anglií.

Třiadvacetiletý Schick zamířil do Lipska zkraje září na hostování z AS Řím. Od začátku bundesligového angažmá se ale potýká se zraněním kotníku a za německý klub zatím nastoupil pouze na 27 minut v ligovém duelu proti Leverkusenu.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Kicker

Hlavní zprávy

Nejčtenější články