Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sestup se nekoná. Vítkovice díky odstoupení Olympie zůstávají v druhé lize

Vítkovice budou i v příští sezoně hrát druhou nejvyšší soutěž. V tabulce sice skončily na sestupové předposlední příčce, ale vzhledem k tomu, že se Olympia navzdory udržení rozhodla vrátit do třetí ligy, zůstal na její úkor v druhé nejvyšší soutěži celek z Ostravy.

Radost fotbalistů Vítkovic
zdroj: twitter.com/MFKVitkovice

Olympia jako nováček obsadila v uplynulém ročníku druhé ligy třinácté místo. Klub se však rozhodl přestěhovat ze Strahova na okraj Prahy do Radotína, kde se spojí s tamním klubem a v příští sezoně bude hrát ČFL.

Vedení soutěže nabídlo uvolněné místo po Olympii klubům z ČFL a poté i MSFL, žádný zájemce se však neobjevil a v druhé lize nakonec zůstanou Vítkovice.

Opakovala se tak situace z minulého roku, kdy na patnácté příčce skončil Frýdek-Místek. V soutěži setrval díky tomu, že celky z MSFL a ČFL postup odmítly.

"Na zasedání licenční komise Fotbalové asociace ČR nebyla udělena licence klubu FK Olympia a vzhledem k tomu, že licenci neobdržely ani další kluby z ČFL a MSFL, kromě vítězů obou soutěží, bude hrát MFK Vítkovice nadále druhou ligu. Informaci klubu sdělil licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar," uvedl člen Vítkovic Oldřich Jakubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články