Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Olympia se sloučila s Radotínem a míří zpět do ČFL, kdo ji nahradí?

Přestože Olympia Praha udržela druholigovou příslušnost pro další sezonu, bude hrát na podzim o patro níž. Vedení klubu se totiž rozhodlo sloučit s Radotínem, chce stabilizovat chod mužstva a zařadit do kádru mladé hráče. Působit bude na okraji Prahy pod názvem Olympia Radotín. Zatím není jasné, kdo nováčka uplynulého ročníku nahradí.

Utkání Olympia Praha - Opava
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Olympia v předminulé sezoně postoupila z ČFL, z Hradce Králové se přesunula na pražský Strahov, změnila název a uplynulý ročník zakončila na 13. místě. "Přesun do Prahy byl velmi komplikovaný. Doposud jsme vše zvládli, náš hlavní úkol byl udržet druhou ligu. Nicméně cítíme, že je potřeba stabilizovat klub," řekl generální ředitel Angelos Gulis.

"Přesun do třetí ligy je krokem zpět, ale do budoucna je krokem vpřed. Potřebujeme se připravit ideálnějším způsobem, ne tak hektickým jako předtím. Bez toho, aniž bychom začali od začátku, to nešlo," doplnil řecký funkcionář, jenž je i místopředsedou spolku Radotín.

Oba kluby se v dospělé kategorii sloučí, mládež bude i nadále působit pod hlavičkou Radotína. "Hlavně budeme mít náš areál a budeme spolupracovat s Radotínem v rámci mládeže, kterou má kvalitní," pokračoval Gulis.

Přejmenovaný klub má ambice se v blízké budoucnosti vrátit zpět o patro výš. Nyní řeší podobu kádru, protože v klubu působila řada cizinců. "Třetí liga je složitá, to víme, protože jsme ji hráli. Ale jsem přesvědčen, že zase půjdeme zpět do druhé," uzavřel Gulis.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympia po sloučení s Radotínem bude hrát jen třetí ligu

Kdo si na podzim zahraje druhou ligu?

Zatím není jisté, kdo Olympii nahradí. Vedení druhé nejvyšší soutěže nabídne uvolněné místo týmům na druhém, třetím a čtvrtém místě ČFL za vítěznou Chrudimí, která má právo na postup automaticky. To znamená postupně Vltavínu, Zápám a Domažlicím. Pokud všechny celky odmítnou, šanci dostanou mužstva z Moravskoslezské fotbalové ligy, kde jsou za vítězným Prostějovem seřazeny Velké Meziříčí, Líšeň a Kroměříž.

V případě, že nebudou mít zájem, zachrání se předposlední tým uplynulé sezony druhé ligy Vítkovice. Jasno musí být do 20. června. "Určitě nehrozí varianta, že by FNL hrálo od příští sezony méně než 16 klubů. Licenční řízení však stále probíhá a výsledky budou známy v příštím týdnu ještě před zasedáním ligového grémia. Řády o případném nahrazení hovoří jasně," uvedl tiskový mluvčí profesionálních soutěží Štěpán Hanuš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články