Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Serie A se znovu rozběhla. Inter přetlačil Sampdorii, Atalanta zdolala Sassuolo

V prvním utkání italské fotbalové ligy po vynucené přestávce způsobené pandemií koronaviru remizoval v 25. kole FC Turín s Parmou 1:1. Jinak se domácím dařilo, když vyhrály Inter, Verona i Atalanta.

Romelu Lukaku objímá Lautara Martíneze
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

Fotbalisté Interu Milán zvítězili v prvním utkání po koronavirové přestávce nad Sampdorií Janov 2:1. Inter dostal do vedení po 10 minutách hry po rychlé kombinaci třetí nejlepší střelec soutěže Romelu Lukaku, pro kterého to byla již 18. branka v ligové sezoně. Vedení "nerazzurri" navýšil po půl hodině hry Lautaro Martínez.

Hosté snížili po poločase, kdy po rohovém kopu i s tečí brankáře pálil Morten Thorsby. Inter vyhrál poprvé po dvou předchozích ligových porážkách, na lídra Serie A Juventus ztrácí na třetím místě šest bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter zdolal Sampdorii, trefili se Lukaku i Martínez

První gól po dlouhé pauze vstřelil po rohu hlavou turínský Nicolas N'Koulou. Ještě v prvním poločase ale srovnal střelou z hranice vápna bývalý hráč pražské Sparty Juraj Kucka.

Turín mohl strhnout znovu vedení na svou stranu, ale útočník Andrea Belotti neproměnil ve 48. minutě penaltu. "Býci" tak alespoň přerušili sedmizápasovou sérii porážek.

Je nám líto, video expirovalo.
Verona si poradila s Cagliari

Verona porazila doma 2:1 Cagliari, ačkoliv hrála od 35. minuty bez vyloučeného Fabia Boriniho. V tu dobu už ale vedla zásluhou Samuela Di Carmina o dvě branky a hosté dokázali pouze snížit. V 70. minutě navíc viděl druhou žlutou kartu Luca Cigarini a závěr se dohrával v deseti na obou stranách.

Cagliari prodloužilo čekání na vítězství na 13 soutěžních utkání a v tomto kalendářním roce ještě nevyhrálo. Verona se ziskem tří bodů posunula na sedmé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Atalanta se vrátila do Serie A s chutí, Sassuolu nasázela čtyři branky

Atalanta nastřílela čtyři branky

Dvěma brankami k triumfu Bergama nad Sassuolem pomohl kolumbijský útočník Duván Zapata, který tak má na kontě již 13 přesných zásahů v ročníku.

Čtvrtý tým tabulky začal potvrzovat roli favorita v 16. minutě, kdy se prosadil Berat Djimsiti. Další branku nemohli domácí slavit o čtyři minuty později, neboť trefu Alejandra Gómeze odvolal videorozhodčí kvůli hře rukou.

Zvýšit se Bergamu povedlo v 31. minutě, kdy se trefil Zapata, a chvíli poté i díky vlastní brance hostujícího Mahdího Búrabíji. Po přestávce se podruhé trefil Zapata. Snížit se Sassuolu podařilo až v nastaveném čase, kdy svou předchozí minelu odčinil Búrabíja.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

FC Turín - Parma 1:1 (15. N'Koulou - 31. Kucka), Hellas Verona - Cagliari 2:1 (14. a 26. Di Carmine - 43. Simeone), Bergamo - Sassuolo 4:1 (31. a 66. Zapata, 16. Djimsiti, 38. vlastní Búrabíja - 90.+2 Búrabíja), Inter Milán - Sampdoria Janov 2:1 (10. Lukaku, 33. Martínez - 53. Thorsby).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články