Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Serie A hlásí návrat. V Itálii se po třech měsících znovu rozběhne fotbalová liga

Po více než třech měsících se dvěma zápasy znovu rozběhne italská fotbalová liga. Jako první nastoupí v 19:30 hráči FC Turín, kteří přivítají Parmu, ve 21:45 je na programu duel Hellas Verona - Cagliari, na jehož lavičce si po dlouhém čekání odbude premiéru nový trenér Walter Zenga. Odvolaného Rolanda Marana nahradil těsně předtím, než nákaza covid-19 Serii A v březnu zastavila.

Duel Lazio Řím - Juventus
zdroj: ČTK/AP/Nasser Alharbi

Rivalové v boji o titul, vedoucí Juventus a o jediný bod druhé Lazio Řím, do obnovené sezony zasáhnou až v úvodu nadcházejícího týdne. Turínský celek už ale za sebou herní premiéru má. Minulý týden nejprve zvládl semifinále Italského poháru, který byl předehrou pro obnovení Serie A, po bezbrankové remíze ale ve finále podlehl v penaltovém rozstřelu Neapoli.

Trenér Juventusu Maurizio Sarri se tak dostal pod tlak. Jeho svěřenci totiž finálovou prohrou velmi záhy přišli o šanci na treble a už se dokonce objevily spekulace, že jednašedesátiletý kouč v klubu skončí, pokud nezíská titul nebo nevyhraje Ligu mistrů.

Serie A kvůli opatřením proti šíření koronaviru, který v Itálii dosud objevili u 238 tisíc osob a zemřelo s ním téměř 35 tisíc lidí, začne bez diváků na stadionech. Vedení svazu ale doufá, že v červenci by situace v zemi mohla umožnit alespoň částečný návrat fanoušků na tribuny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články