Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šéf PSG respektuje zákaz a hlásí: Když nemůžeme hrát LM ve Francii, najdeme azyl v zahraničí

Francouzský premiér Édouard Philippe v úterý víceméně ukončil fotbalové soutěže v zemi prohlášením, že kvůli pandemii koronaviru nebude možné pořádat žádný zápas až do září - a to ani bez přítomnosti diváků. Osud Paris Saint-Germain a Lyonu, zástupců Ligue 1 v Lize mistrů, však zůstává ve hvězdách. Předseda PSG Násir Chelajfí prohlásil, že klub z hlavního města je připraven odehrát utkání se souhlasem UEFA kdekoli v zahraničí.

Kylian Mbappé se raduje z gólu
zdroj: ABACA autor: Liewig Christian

"Respektujeme rozhodnutí, které oznámila vláda, ale se souhlasem UEFA chceme pokračovat v Champions League. Jsme připraveni nastoupit kdekoli a kdykoli," řekl Chelajfí.

"Pokud to nepůjde ve Francii, budeme hrát v jiné zemi. Pochopitelně s ohledem na zajištění maximální bezpečnosti pro naše hráče i zaměstnance," dodal.

PSG vede Ligue 1 po 27 kolech s dvanáctibodovým náskokem před Marseille a v Lize mistrů postoupilo do čtvrtfinále poté, co vyřadilo Borussii Dortmund (1:2 venku a 2:0 doma).

O tom, zdali po zmíněném prohlášení premiéra Philippeho získá třetí francouzský titul za sebou, vedení nejvyšší soutěže teprve rozhodne.  

Lyonu se mezi domácí elitou dařilo v letošní sezoně o poznání méně a v tabulce je až na sedmém místě, tudíž mimo pozice pro účast v příštím ročníku LM.

V úvodním osmifinále toho současného ovšem nečekaně zaskočil favorizovaný Juventus, který brankou Lucase Tousarta porazil 1:0. Odveta v Turíně byla vzhledem k pandemii odložena.

Verdikt padne koncem května  

Výkonný výbor UEFA se prostřednictvím videokonference sejde 27. května. Očekává se, že bude rozhodovat zejména o tom, zdali je možné evropské soutěže dohrát.

Pokud ano, finále LM v Istanbulu by se podle britského deníku The Telegraph uskutečnilo 29. srpna. O tři dny dříve by měla finále v Gdaňsku na programu Evropská liga.

Zdroj
ČT sport, L'Équipe, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články