Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona chce Neymara i Lautara, jenže to vypadá, že nemá peníze ani na jednoho

I v době, kdy se světové ekonomiky teprve chystají zjistit, jak je poznamená pandemie, hledají fotbalové kluby posily. I když se očekává pokles cen, ani ty největší to nemají snadné. Například v centru zájmu Barcelony jsou argentinský útočník Lautaro Martínez z Interu Milán a také bývalý hráč katalánského klubu, Brazilec Neymar, který se už v zimě marně snažil vrátit z PSG. Vedení slavného klubu ale nejspíš bude rádo, když přivede alespoň jednoho z nich.

Hvězda PSG Neymar
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Současná ekonomická kondice kolosu podle všeho není taková, jakou by si jeho pověst zasloužila.

Možná i proto je například slavný fotbalista a později trenér Fabio Capello přesvědčen, že by to pro dvaadvacetiletého Lautara nebyla správná cesta. "Kdybych byl na jeho místě, zůstanu v Interu," řekl bývalý kouč Realu Madrid i Juventusu pro italský list La Gazzetta dello Sport a dodává, že v Barceloně by jej ještě nejspíš čekala jen lavička náhradníků.

Podle Capella nyní zareagují ceny fotbalistů poklesem. "Čekám, že fotbalový trh čeká revoluce. Skončí absurdní čísla přestupových částek a nyní se vrátí na rozumnější cifry," tvrdí italský odborník, který se stále fotbalu věnuje a funguje jako analytik a spolukomentátor fotbalových přenosů.

Ale jediný opravdu silný španělský tým nyní vidí v Madridu. "Myslím, že jediný tým ve Španělsku, který pandemie výrazně nezasáhne, je Real Madrid, zato Barcelona a Atlético Madrid budou hodně trpět," tvrdí.

I španělský sportovní web Marca.es tvrdí, že týmy nyní nebudou mít peníze na to, aby utrácely stejně jako dřív. "Dny přestupů za 100 milionů eur nejspíš na určitou dobu skončily," píše autor článku.

Ten také uvádí, že Barcelona má finanční problémy a že platy, které si nyní hráči na určitou dobu solidárně snížili, jsou v katalánském klubu už několik let nadhodnocené.

A kritizuje přestupovou politiku týmu s tím, že částky, které v Barceloně za mnohé hráče zaplatili, jejich dalším prodejem už nikdy nedostanou zpátky.

Proto to s příchodem nových posil do týmu kolem Lionela Messiho nevypadá moc nadějně, jestli se nepodaří vedení klubu dohodnout nějakou hráčskou výměnu spíš než vysázet hotové peníze.

Zdroj
Marca, ČT sport, La Gazzetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články