Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Schick značně přispěl gólem a penaltou k zisku Superpoháru pro Leverkusen

Patrik Schick může společně s Leverkusenem slavit zisk první trofeje sezony. V zápase o německý Superpohár udolali Stuttgart. Český útočník velkou měrou přispěl k vítězství, když nejdříve srovnával v závěru utkání na 2:2 a následně v penaltovém rozstřelu bezpečně proměnil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Patrik Schick s Leverkusenem vyhráli německý Superpohár

Leverkusen zahájil úspěšně novou sezonu, v níž bude obhajovat domácí double za zisk premiérového mistrovského titulu a vítězství v Německém poháru. V domácí BayAreně poslal svěřence trenéra Xabiho Alonsa do vedení v 11. minutě Victor Boniface, vicemistři ze Stuttgartu ale skóre otočili díky trefám Enza Millota v 15. a Denize Undava v 63. minutě.

Bayer hrál navíc už od 37. minuty v deseti po vyloučení letní posily Martina Terriera, jenž dostal rovnou červenou kartu za hrubý faul.

Leverkusen nicméně pokračoval v trendu z minulé sezony, kdy udržel neporazitelnost v Bundeslize i domácím poháru díky gólům v posledních minutách, což mu vyneslo přezdívku Neverlusen.

V 88. minutě dostal střídající Schick kousek před pokutovým územím přihrávku od Alejandra Grimalda a přízemní střelou poslal zápas do penalt.

V rozstřelu také Schick bezpečně proměnil první penaltu svého týmu, a když domácí brankář Lukas Hradecky jeden pokus Stuttgartu vyrazil a poté Silas přestřelil, mohl se Bayer radovat ze zisku prvního Superpoháru v klubové historii.

Vítězství sledoval z lavičky brankář Matěj Kovář, v týmu Bayeru už chyběl útočník Adam Hložek, jenž dnes dokončil přestup do konkurenčního Hoffenheimu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články