Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Přesun do Leicesteru ztroskotal? Podle Kickeru se Hložek upíše Hoffenheimu

Stěhování Adama Hložka do anglického Leicesteru se dle Kickeru konat nebude. Německý magazín naopak informuje, že český reprezentant zůstane v Bundeslize a přestoupí z Leverkusenu do Hoffenheimu. Dohoda je podle zmíněného média hotová, dvaadvacetiletému ofenzivnímu univerzálovi zbývá projít zdravotní prohlídkou. Pokud se transfer dotáhne, stane se Hložek nejdražší posilou v historii TSG 1899 a spoluhráčem Pavla Kadeřábka a Davida Juráska.

Adam Hložek skóruje proti Freiburgu
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Přestupová částka činí podle novináře Fabrizia Romana 17 milionů eur (429 milionů korun). Na další dva miliony eur mohou vyjít bonusy.

S celkovou částkou až 19 milionů eur (479 milionů korun) by se Hložek stal podle žebříčku specializovaného serveru transfermarkt.com třetím nejdražším českým hráčem v historii po Pavlu Nedvědovi (45 milionů eur) a dosavadním spoluhráči Patriku Schickovi (42 milionů eur).

Ještě v minulém týdnu byl ale podle médií či obvykle dobře informovaného Romana na spadnutí Hložkův odchod do Leicesteru. Z toho nakonec pravděpodobně sešlo a Čech dá nejspíš přednost Hoffenheimu.

Sedmý tým minulé sezony a účastník Evropské ligy shání před startem Bundesligy posily do ofenzivy poté, co reprezentant Maximilian Beier odešel do Dortmundu, Woutu Weghorstovi skončilo hostování z Burnley a Ihlas Bebou je zraněný. Dosud nejdražším hráčem klubu je útočník Mergim Berisha, který loni v létě přišel za 14 milionů eur (353 milionů korun).

Do Leverkusenu přišel Hložek předloni z pražské Sparty a smlouvu má ještě na tři roky. V uplynulé sezoně vyhrál s Bayerem německou ligu i pohár. V Bundeslize ale nepatřil do základní sestavy, šanci dostával spíše v Evropské lize. Za Leverkusen v minulém ročníku zasáhl do 36 soutěžních duelů a měl bilanci sedmi branek a pěti asistencí.

O Hložkově možném odchodu z Bayeru kvůli nižšímu vytížení se mluví delší dobu. Zájem o něj podle médií měl také Stuttgart, který skončil v německé lize druhý a kvalifikoval se do Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články