Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Schick skóroval, Hložek asistoval a Leverkusen je stále neporažen

Povedený zápas zaznamenali čeští hráči v dresu Leverkusenu v zápase 32. kola neměcké fotbalové ligy proti Frankfurtu. Patrik Schick se gólově prosadil na konci prvního poločasu a Adam Hložek v zápase hned třikrát asistoval. Oba tak přispěli vysoké výhře Leverkusenu 5:1. Hráči Bochumi v boji o záchranu vydřeli výhru na hřišti Unionu Berlín 4:3. Do utkání zasáhl v 70. minutě i Alex Král. Prohru domácích však odvrátit nedokázal. 

Leverkusen poslal do vedení ve 12. minutě výstavní ranou Xhaka a Hložkovi přibyla první asistence, jelikož byl posledním hráčem, od nějž se odrazil sražený centr Arthura. Ekitike vyrovnal, ale těsně před přestávkou se po Hložkově centru pošesté v sezoně trefil Schick.

Po změně stran proměnil penaltu Palacios a v 77. minutě po Hložkově opětovné asistenci skóroval Frimpong.

V samém závěru zpečetil výsledek z dalšího pokutového kopu Boniface, který hrál od 61. minuty místo Schicka a dvanáctým gólem v sezoně se osamostatnil v čele klubové střelecké tabulky.

Leverkusen protáhl sérii bez porážky na 48 zápasů, šestý Eintracht potřebuje ještě jednu výhru k jistotě účasti v Evropské lize.

Bochum vedla v poločase 3:0 po dvou gólech Witteka a jedné trefě Schlotterbecka. Union se ve druhém poločase pokusil o stíhací jízdu a Vertessen a Bedia snížili.

Hostům vedení pojistil Hofmann, a třebaže to bylo vzápětí zásluhou Hollerbacha znovu jen o gól, víc už domácí nezmohli.

Bochum se od soupeře odpoutala do tříbodového náskoku. Union čeká na výhru šest zápasů a má už jen jeden bod k dobru oproti Mohuči, které patří barážová pozice.

Zaváhání berlínského celku využila jen částečně díky remíze 1:1 v Heidenheimu. Svěřenci Boa Henriksena neprohráli už sedm zápasů. Heidenheim je desátý a na pohárové příčky mu schází tři body.

Německá fotbalová liga – 32. kolo:

Union Berlín – Bochum 3:4 (59. Vertessen, 63. Bedia, 74. Hollerbach – 16. a 31. Wittek, 37. Schlotterbeck, 70. Hofmann), Frankfurt  Leverkusen 1:5 (32. Ekitike  12. Xhaka, 44. Schick, 56. Palacios z pen., 77. Frimpong, 88. Boniface z pen.), Heidenheim  Mohuč 1:1 (65. Kleindienst  37. Burkardt).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články