Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Schick bude v sobotu k dispozici, hlásí trenér Leverkusenu

Po šestitýdenní absenci je Patrik Schick zpět v nominaci Leverkusenu a připraven k návratu do bundesligového kolotoče. Na tiskové konferenci před zápasem s Herthou Berlín to oznámil kouč fotbalistů Bayeru Gerardo Seoane. Podle něj se návrat druhého nejlepšího střelce soutěže k tréninku obešel po zranění bez komplikací.

"Patrik má za sebou dobrý týden, neměl žádné problémy. V sobotu bude k dispozici," řekl Seoane, který se bez českého reprezentanta musel obejít od 18. února, kdy Schick utrpěl v utkání v Mohuči trhlinu v levém lýtkovém svalu.

Leverkusenu se bez autora 20 ligových branek nedařilo, z šesti zápasů vyhrál jen dvakrát a vypadl v osmifinále Evropské ligy s Bergamem. Bayeru se Schickův návrat hodí i vzhledem k tomu, že druhá velká ofenzivní opora Florian Wirtz si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Do konce sezony je ze hry i francouzský křídelní hráč Amine Adli.

"Patrik je rozdílový hráč, který nečeká jen na centry do vápna. Do šancí se dostává i díky své technice a rychlosti," ocenil Seoane Schicka, jenž kvůli zranění přišel i o semifinále play-off o mistrovství světa, ve kterém český tým podlehl Švédsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články