Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schick a Hložek strpěli další prohru, Dortmund selhal v nastavení, Bayern nasázel sedm gólů

Fotbalisté Leverkusenu s Patrikem Schickem a Adamem Hložkem v základní sestavě prohráli i čtvrtý soutěžní zápas v nové sezoně. Ve třetím kole německé ligy doma podlehli 0:3 Hoffenheimu, za který od 69. minuty nastoupil Pavel Kadeřábek. Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance prohrávaly v Dortmundu ještě v 89. minutě o dvě branky, nakonec ale zvítězily 3:2. Záložník Alex Král odehrál celý zápas při bezbrankové remíze Schalke s Wolfsburgem. Lipsko prohrálo na hřišti Unionu a stále čeká na vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund zkratoval v koncovce s Brémami

Leverkusen zažívá nejhorší vstup do sezony od první účasti klubu v bundeslize v sezoně 1979/80. Bayer po vyřazení z Německého poháru prohrál tři ligová kola a je na posledním místě neúplné tabulky.

Hoffenheim otevřel skóre v 9. minutě, kdy si Baumgartner ve vápně pod tlakem narazil míč s Prömelem a výstavní patičkou překonal Hradeckého. Schick si o chvíli později vytvořil gólovou příležitost, z hranice vápna však mířil mimo branku. Hoffenheim poté odskočil do dvougólového vedení, Kramarič se hlavou prosadil po tečovaném centru Kabaka.

Ještě v první půli mohli hosté vést už o tři branky, dorážka Skova však nebyla uznána kvůli předcházejícímu faulu na Hložka. Dvacetiletý český reprezentant už do druhého poločasu nenastoupil a pouze z lavičky sledoval další velkou šanci Schicka, jehož střelu těsně před brankovou čárou zblokoval vlastní spoluhráč. V závěru potvrdil výhru hostů Rutter.

Dortmund měl nakročeno k třetímu vítězství v řadě, perfektní bilanci mu však překazil senzační obrat Brém v závěru zápasu. Borussia otevřela skóre v nastavení prvního poločasu, kdy Pavlenku střelou na přední tyč zpoza vápna zaskočil Brandt. Ve druhém dějství se po rohu dostal ke střele z velké vzdálenosti Guerreiro a jelikož měl Pavlenka zakrytý výhled, nestihl na razantní střelu včas reagovat.

Werder se ale nevzdal a nakonec vybojoval premiérovou výhru po návratu mezi elitu. Nejprve v 89. minutě střelou do šibenice snížil Buchanan, ve třetí minutě nastavení se hlavou trefil Schmidt a v posledních vteřinách zajistil tři body hostům z úniku Burke. Brémy jsou prvním týmem v historii bundesligy, kterému se podařilo vstřelit tři branky po 89. minutě zápasu.

Schalke mohlo jít do vedení na konci prvního poločasu, když hlavní arbitr po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se postavil Terodde, gólmana ale nepřekonal. Penalta však byla opakována kvůli předčasnému vběhnutí domácího fotbalisty do vápna. Terodde neuspěl ani napodruhé.

Lipsko stále čeká na první soutěžní výhru, po porážce v Superpoháru a dvou ligových remízách podlehlo na hřišti Unionu Berlín 1:2. Domácí zápas rozhodli již v první půlce brankami Siebatcheua a Beckera. V druhé části korigoval skóre hlavou obránce Orbán. Union je po dvou výhrách a remíze v neúplné ligové tabulce na druhém místě.

Bayern si zastřílel v Bochumi

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v německé lize na hřišti Bochumi 7:0. Dvěma góly se pod triumf bavorského celku podepsal Sadio Mané. Obhájce titulu má po třech kolech plný počet bodů a rozdíl ve skóre +14 (15:1), což je nejlepší start v bundesligové historii.

Skóre otevřel už po čtyřech minutách hry Sané prudkou ranou z hranice vápna do pravého horního rohu. Ve 25. minutě nedosáhl domácí brankář Riemann na Kimmichův rohový kop a míč se dostal až na De Ligta, který hlavou zakončil do odkryté branky. Třetí gól Bavorů vstřelil ve 33. minutě dorážkou z malého vápna Coman.

O sedm minut později přidal čtvrtý zásah Mané po asistenci Comana, gól ale nebyl uznán kvůli hře rukou. Úřadující mistry to ale mrzet nemuselo, protože stejná dvojice se o dvě minuty později postarala o další, tentokrát regulérní branku.

V 59. minutě podrazil v pokutovém území domácí Janko Comana a nařízenou penaltu proměnil svým druhým zásahem v utkání Mané. Šestou trefu poslal v 69. minutě za záda vlastního gólmana Gamboa- Skóre uzavřel 14 minut před koncem řádné hrací doby Gnabry. Svůj přízemní projektil z rohu vápna opřel o levou tyč.

Zatímco Bayern vstoupil do ligového ročníku impozantně, u Bochumi je tomu přesně naopak. Spolu s Leverkusenem prohrála všechna tři kola a se skóre 3:12 je poslední.

Odpolední duel mezi Frankfurtem a Kolínem nad Rýnem skončil 1:1. První přesná trefa utkání přišla až v 71. minutě. Zaznamenal ji v dresu Frankfurtu střídající Kamada. Jeho přímý kop z ostrého úhlu tečoval mimo dosah vlastního brankáře hostující Hector. O 11 minut později vyrovnal ranou z voleje do levého dolního rohu Thielmann.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Augsburg - Mohuč 1:2 (35. Demirovič - 31. Onisiwo, 90.+3 I Če-song), Dortmund - Brémy 2:3 (45.+2 Brandt, 77. Guerreiro - 89. Buchanan, 90.+3 Schmidt, 90.+5 Burke), Leverkusen - Hoffenheim 0:3 (9. Baumgartner, 35. Kramarič, 78. Rutter), Stuttgart - Freiburg 0:1 (11. Grifo), Wolfsburg - Schalke 0:0, Union Berlín - Lipsko 2:1 (32. Siebatcheu, 38. Becker - 83. Orbán), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 1:1 (72. Kamada – 82. Thielmann), Bochum - Bayern Mnichov 0:7 (42. a 60. z pen. Mané, 4. Sané, 25. De Ligt, 33. Coman, 69. vlastní Gamboa, 76. Gnabry)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články