Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Sassuolo zesměšnilo AC Milán pěti brankami, Monza vyloupila stadion Juventusu

Ostudnou porážku zapsali ve 20. kole Serie A fotbalisté AC Milán. Obhájci titulu padli se Sassuolem 2:5, v lize nebodovali podruhé za sebou a na skalp soupeře čekají už čtyři kola. O jednoznačné vítězství outsidera se na San Siru zasloužil především Domenico Berardi, autor gólu a tří asistencí. K překvapení došlo i v Turíně, kde Monza zdolala Juventus 2:0. "Starou dámu" proto zaskočila i podruhé v sezoně. Fiorentina s Antonínem Barákem v základní sestavě remizovala 1:1 na hřišti Lazia Řím. Ve vedení Serie A je i po výhře nad AS Řím nadále Neapol.

Fotbalisté Sassuola oslavují gól v síti AC Milán
zdroj: REUTERS

AC Milán nezačal utkání špatně, branku Girouda v 8. minutě ale odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Hosté následně odskočili díky dvěma trefám z protiútoku, nejprve se v 19. minutě prosadil Defrel a krátce nato na něj navázal Frattesi. Domácí sice okamžitě snížili zásluhou Girouda, po půlhodině však skóroval Berardi.

Hned v úvodu druhého dějství přidal čtvrtou branku z pokutového kopu Lauriente a v 79. minutě Berardi přihrál na gól Henriquemu. O dvě minuty později jen zkorigoval Origi.

AC inkasoval na svém stadionu pětkrát poprvé od roku 1997, kdy podlehl Juventusu 1:6. Milánský tým navíc v úterý prohrál na hřišti Lazia Řím 0:4 a ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech inkasoval čtyřikrát poprvé v historii klubu. 

Neapol utrhla vedení v 17. minutě, kdy Kvaracchelija nacentroval míč na Osimhena a nejlepší střelec ročníku prostřelil brankáře Patrícia. V závěru poločasu mohl vyrovnat Spinazzola, Meret byl ale pozorný.

Římanům se podařilo vyrovnat čtvrt hodiny před koncem, prosadil se El Shaarawy. Vítězství ale nakonec brali přece jen domácí. Zielinski našel ve vápně Simeoneho a argentinský útočník se prudkou ranou trefil do horního rohu branky.

Monza navázala na poslední ligové střetnutí s Juventusem, ve kterém v září doma zvítězila 1:0. Porazit "Starou dámu" se jí podařilo i v Turíně díky povedenému prvnímu poločasu. V 18. minutě otevřel skóre Ciurria, který po Machínově průnikové přihrávce zakončil razantně na přední tyč. Před pauzou navíc přidal druhý gól Mota po povedené kličce brankáři.

Lazio se dostalo do vedení v osmé minutě. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval stoper Casale a překonal brankáře hostů. Hodně práce měl následně gólman Lazia Provedel, který v 27. minutě čelil nebezpečnému Jovičovu pokusu. V úvodu druhé půle se však už po Gonzálezově střele natahoval marně.

Ke konci utkání měla více příležitostí Fiorentina, všechny šance však Provedel zlikvidoval. V posledních vteřinách ještě Barák hlavou prodloužil roh na zadní tyč, v pádu zakončující Milenkovič ale trefil pouze břevno.

Italská fotbalová liga – 20. kolo:

Boloňa – Spezia 2:0 (37. Posch, 77. Orsolini), Lecce – Salernitana 1:2 (23. Strefezza – 5. Dia, 20. Vilhena), Empoli – FC Turín 2:2 (37. Luperto, 69. Marin – 82. a 86. Ricci), Cremona – Inter Milán 1:2 (11. Okereke – 21. a 65. Martínez), Bergamo – Sampdoria Janov 2:0 (42. Mähle, 58. Lookman), AC Milán – Sassuolo 2:5 (24. Giroud, 81. Origi – 19. Defrel, 21. Frattesi, 30. Berardi, 47. Lauriente z pen., 79. Henrique), Juventus - Monza 0:2 (18. Ciurria, 39. Mota), Lazio Řím - Fiorentina 1:1 (8. Casale - 49. González), Neapol - AS Řím 2:1 (17. Osimhen, 86. Simeone - 75. El Shaarawy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články