Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sarri nesouhlasí s kritikou Juventusu a říká: Podívejte se na fakta, vedeme tabulku

Na nedávnou kritiku ze dvou utkání v Italském poháru odpověděli fotbalisté Juventusu po svém. Obhájci titulu v Serii A vyhráli v Boloni 2:0 a upevnili si první místo. Trenér Maurizio Sarri byl za skalp soupeře rád a své svěřence pochválil.

Paulo Dybala z Juventusu se raduje z gólu v Boloni
zdroj: REUTERS autor: Jennifer Lorenzini

Sarriho mužstvo bylo pod tlakem kvůli nepovedeným výkonům v zápasech Coppa Italia. Juventus nejprve v odvetě semifinále remizoval 0:0 s AC Milán a stejný výsledek zopakoval minulou středu ve finále s Neapolí, které následně podlehl 2:4 po penaltovém rozstřelu.

"Ve fotbale i v životě jsou názory a fakta. Pokud posloucháte názory, mysleli byste, že se tenhle tým rozpadá. Pokud se podíváte na fakta, vedeme tabulku," řekl Sarri.

"Kritika byla přehnaná a může nám posloužit jako motivace, abychom se dostali zpět nejen fyzicky, ale i psychicky, což může trvat trochu dále," pokračoval jednašedesátiletý kouč, jehož mužstvo po neúplném 27. kole vede Serii A o čtyři body před Laziem Řím.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus po dvou zápasech skóroval a v poklidu přehrál Boloňu

De Ligt si vysloužil pochvalu 

Hráči "Staré dámy" zápas s Boloňou rozhodli už v úvodním poločase, v němž se prosadili Cristiano Ronaldo z pokutového kopu a Paulo Dybala výstavní střelou. Další velké možnosti hosté nevyužili, druhá Ronaldova branka v poslední minutě neplatila kvůli ofsajdu.

"Fyzicky to bylo lepší než v poháru, déle jsme udrželi tempo a intenzitu. Měli jsme hodně šancí, abychom odskočili na 3:0 a definitivně utkání zlomili, ale s blížícím se koncem nám chyběla energie a museli jsme se trochu zatáhnout. Není to filozofické ani taktické rozhodnutí, ale fyziologické, když vám dochází benzín," konstatoval Sarri a pochválil dvacetiletého stopera Matthijse de Ligta.

"Matthijs už si více zvyknul na náš styl italského fotbalu. Přišel z Nizozemska, kde nestrávil tolik času analyzováním defenzivní činnosti, ale na Serii A se adaptoval mnohem rychleji než řada cizinců, kteří sem v jeho věku přišli. Je předurčen k velkým věcem a určitě se stane jedním z nejlepších obránců v Evropě," zakončil trenér Juventusu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články