Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šampionát bez rozhodčího z kolébky fotbalu. V Rusku si nikdo z Premier League nezapíská

Na fotbalovém mistrovství světa v Rusku bude poprvé od roku 1938 chybět sudí z Velké Británie. Svého zástupce nebude mít podle očekávání ani český fotbal  elitní sudí Pavel Královec se totiž nevešel mezi deset nominovaných arbitrů z Evropy, které FIFA oznámila v listopadu loňského roku. Světová federace dnes potvrdila jména 36 hlavních rozhodčích a jejich 63 asistentů.

Sport
zdroj: ČT4

Historickou událostí je absence sudího z Anglie, což se naposledy stalo v roce 1938. Od dalšího šampionátu měla kolébka fotbalu vždy na vrcholné světové akci alespoň jednoho zástupce. V širší nominaci rozhodčích připadajících v úvahu pro MS v Rusku byl sice Mark Clattenburg, který se ovšem kariéry vzdal loni v únoru, když odešel šéfovat arbitrům do Saúdské Arábie.

V konečném seznamu jsou zástupci pouze čtyř z osmi zemí, jejichž národní ligy využívají systém videorozhodčích schválený FIFA, jenž bude mít na letošním MS premiéru. Své sudí bude mít na MS Německo, Itálie, Polsko a USA. Naopak chybět budou z Austrálie, Belgie, Portugalska a Korejské republiky.

FIFA při schválení videorozhodčích pro MS v Rusku slíbila, že arbitři budou na využívání systému VAR plně vycvičeni.

Mezi hlavními rozhodčími vybranými pro šampionát, který se bude hrát v červnu a červenci, nechybí Uzbek Ravšan Irmatov. Čtyřicetiletý rodák z Taškentu je s devíti odřízenými zápasy z let 2010 a 2014 rekordmanem MS a svou bilanci bude moci v létě ještě rozšířit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články