Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Argentinský kouč Sampaoli po historickém debaklu: Španělé nám nafackovali

Nejtěžší porážku v dějinách národního týmu vyrovnali fotbalisté Argentiny ve Španělsku. Trenér jihoamerické reprezentace Jorge Sampaoli přiznal, že si po řízené demolici svého týmu (1:6) připadal jako "fackovací panák". Nicméně věří, že úřadující vicemistři světa se z úterního přípravného duelu v Madridu poučí a něco podobného se na letním šampionátu v Rusku nebude opakovat.

Jorge Sampaoli po utkání ve Španělsku
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

Španělsku zajistili v úvodní půlhodině dvoubrankové vedení Diego Costa a Isco. Argentinci bez zraněného kapitána Lionela Messiho snížili před pauzou zásluhou Nicoláse Otamendiho, ale druhá půle patřila jednoznačně domácím. Záložník Realu Madrid Isco zkompletoval hattrick a další góly přidali Thiago a Iago Aspas.

"Španělé nám nafackovali, ale je třeba se z toho ponaučit," řekl Sampaoli. "Výsledek nám jasně ukázal, že do Ruska musíme vybrat nejlepší možný tým a pracovat na tom, aby se tam něco podobného nestalo," uvedl bývalý lodivod Sevilly nebo chilské reprezentace.

Ofenziva mužstva z Pyrenejského poloostrova ho překvapila. "Nečekali jsme takovou sílu. Po změně stran na nás vletěli a útočili hodně přímočaře. Rychlé branky nakonec rozhodly o konečném výsledku. Ten je větší, než byl rozdíl mezi týmy na hřišti," prohlásil Sampaoli.

Jihoameričané měli pod vedením zkušeného kouče velké problémy už v kvalifikaci o postup na MS. Vstupenku do Ruska vybojovali až v závěrečném utkání v Ekvádoru, kde Messi zařídil hattrickem vítězství 3:1.

Pro Argentince to znamenalo vyrovnání nejtěžší porážky v historii. Stejným výsledkem prohráli v roce 1958 s Československem a v roce 2010 s Bolívií. "Góly beru na sebe, neukazujte na hráče. Někdy mohou netypické výsledky změnit trenérův pohled a připomenout mu, že všechno dokonale nezanalyzoval," konstatoval osmapadesátiletý stratég.

Španěl Isco střílí jeden z gólů do sítě Argentiny
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Jeho španělský protějšek Julen Lopetegui měl z jednoznačného triumfu radost, i když ho nepřeceňoval. "Musím hráčům pogratulovat a poděkovat. Je to ovšem pouze příprava. Nelze ji srovnávat s mistrovstvím světa, to začneme s nulou bodů," uvedl Lopetegui.

"Porazili jsme tým s fantastickou historií a finalistu posledního světového šampionátu. Mají skvělé mužstvo, i když jim chyběli hráči jako Messi, Agüero či Di María, kteří jsou pro ně naprosto klíčoví," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články