Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Rosický s Hubníkem pro zranění vypadli z nominace na Irsko

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický kvůli zranění zad vynechá středeční přípravný zápas v Irsku. Místo něj byl povolán Jiří Štajner z Liberce. Je to druhá vynucená změna v nominaci. Již dříve nahradil levý obránce Plzně David Limberský stopera Romana Hubníka z Herthy Berlín. Ten musí první akci národního týmu v letošním kalendářním roce vynechat kvůli zranění nártu. Limberský i Štajner se shodou okolností naposledy objevili v národním týmu loni v únoru v přípravném utkání s Chorvatskem v Pule. 

Rosického absence může Bílka obzvlášť mrzet, protože jednatřicetiletý záložník se v posledních týdnech dostal do formy. Dnes se středopolař Arsenalu blýskl při výhře 5:2 v ligovém derby s Tottenhamem také vstřeleným gólem, na který v Premier League čekal více než dva roky.

"I podle slov trenéra Michala Bílka proti Tottenhamu sehrál výborný zápas, ale po jeho skončení musel na vyšetření se zraněním zad, které mu nedovolí nastoupit ve středu v Irsku," uvedl Kolář. Kouč Arsenalu Arséne Wenger bezprostředně po utkání s Tottenhamem uvedl, že Rosického zdravotní stav není dobrý a vyloučena prý není delší pauza.

Místo Rosického dostane šanci ofenzivní tahoun Liberce Štajner. I v pětatřiceti letech je klíčovým hráčem Slovanu a dokázal to i v sobotu, kdy se postaral o obě branky proti Příbrami.

Hubník stejně jako Rosický nastoupil tento víkend k utkání svého týmu, ale hned po něm prý cítil potíže. "Hubník jde v pondělí v Německu na vyšetření," uvedl trenér národního týmu Michal Bílek.

Dodatečným povoláním Limberského se ještě rozšiřuje počet zástupců plzeňské Viktorie v národním týmu: na Irsko byli nominováni také jeho spoluhráči František Rajtoral, Milan Petržela a Daniel Kolář. Hráčem Plzně je stále také Jan Rezek, který momentálně hostuje v kyperské Famagustě. Ještě na podzim plzeňský dres oblékal i záložník Petr Jiráček.

I když je Rosického start ve středu vyloučen, reprezentační kapitán možná na pondělní sraz do Prahy dorazí, protože by se s ostatními spoluhráči měl zúčastnit slavnostního vyhlášení ankety Fotbalista roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články