Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rosický: Nechci hrát na remízu. Do každého zápasu jdu vyhrát

Praha – Jít do zápasu proti Nizozemsku s tím, že uhrají bod? Podle Tomáše Rosického nemyslitelné. Kapitán českého národního týmu si sice uvědomuje, že favoritem prvního kvalifikačního duelu o postup na mistrovství Evropy 2016 bude třetí tým letošního světového šampionátu, ale o hře na remízu zatím nepřemýšlí.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Do každého zápasu jdete vyhrát. Nezažil jsem žádný zápas, do kterého bych šel s tím, že chci brát remízu. Samozřejmě podle vývoje zápasu se o tom po něm zítra můžeme bavit, ale do každého zápasu jdete s tím, že ho chcete vyhrát," řekl Rosický.

Nizozemsko má podle něj skvělé ofenzivní individuality. "Snažili jsme se sledovat jejich poslední zápas v Itálii, ale ten byl poznamenaný tím, že hráli od desáté minuty v deseti. Jsou silní dopředu, mají skvělé individuality Robina van Persieho či Wesleyho Sneijdera. Myslím, že to bude krásný zápas. Diváci se můžou těšit na velké hráče a my se taky moc těšíme," uvedl Rosický.

Útočníka Manchesteru United Van Persieho dobře zná ze společného působení v Arsenalu. "Je to kompletní hráč. Dá gól ze všeho, pravou, levou, má skvělý výběr místa. Vždy jsem s ním rád hrál, je to chytrý fotbalista. Od něj nám hrozí obrovské nebezpečí," řekl Rosický k nejlepšímu nizozemskému střelci. 

Po prohře 0:1 v generálce s USA se spoluhráči pracoval na odstranění chyb. "Nechci říkat, že je dobře, když se prohraje. Ale porážka kolikrát ukáže nedostatky, na kterých můžete zapracovat. Víme, kde jsme dělali chyby, a snažili jsme se hodně pracovat na tom, abychom to zítra všechno odstranili," prohlásil záložník Arsenalu.

Prý je jedno, jestli český celek hraje s favoritem skupiny v úvodu, nebo později. "Zní to jako strašné klišé, ale každý zápas je strašně důležitý. Albánci vyhráli v Portugalsku, fotbal se vyrovnává. Nejenže máme Nizozemsko a Turecko, ale viděli jste, jak hrál Island minulou kvalifikaci. Bude to velice zajímavá skupina," dodal Rosický.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace absolvovala poslední trénink před duelem s Nizozemskem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články