Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vrba: V sestavě nastanou oproti poslednímu zápasu změny

Praha – Moc sdílný být nechtěl, ale jednu věc přece jenom Pavel Vrba prozradil. Kouč národního týmu plánuje do prvního zápasu kvalifikace o mistrovství Evropy proti Nizozemsku nasadit pozměněnou sestavu oproti přátelskému duelu s USA. Další informace, třeba zda nastoupí v útoku David Lafata, či Matěj Vydra, si však nechal pro sebe.

Trenér českého národního týmu Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Zdravotně jsou všichni v pořádku, stav hráčů je výborný. Jsme rádi, že je fit i David Lafata a že můžeme využít jeho služeb. Chceme využít jeho střelecké formy, kterou měl v kvalifikaci Ligy mistrů a teď také v posledním ligovém zápase s Jabloncem," řekl Vrba na tiskové konferenci.

"Jestli nastoupí v základu, to je otázka. Vím, co budeme chtít hrát, ale pro jaký způsob hry, pro jakého hráče se rozhodnu, uvidíte až zítra," dodal český trenér.

Oproti středečnímu zápasu se Spojenými státy plánuje pozměnit základní sestavu. Víc ale neprozradil. "Lišit se bude, určitě nebude stejná jako v prvním poločase," podotkl.

Přestože Nizozemsko, bronzový medailista z letošního světového šampionátu, půjde do zápasu jako favorit, Vrba věří, že jeho tým může překvapit. "Všichni víme, že Nizozemsko je favorit skupiny, na druhou stranu věřím, že dokážeme hrát dobrý fotbal," uvedl Vrba.

"Těžko říkat, s jakým výsledkem bych byl nebo nebyl spokojený. Uvidíme, až jak se zápas bude vyvíjet. Momentálně s výsledky spokojený nejsem. Nemyslím si, že by to bylo herně až tak špatné, ale sráží nás to, že nejsme úspěšní v koncovce," doplnil bývalý kouč Plzně, který s národním týmem stále čeká na úvodní výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace absolvovala poslední trénink před duelem s Nizozemskem

Mrzelo ho, že nemohl vidět Nizozemsko odehrát čtvrteční přípravný zápas v Itálii v jedenácti hráčích. "Oranjes" totiž už v deváté minutě šli do oslabení a zápas se stavu 2:0 pro domácí prakticky dohrával.

"Je škoda, že nehráli celých 90 minut pod novým trenérem způsobem, kterým by se chtěli prezentovat. Rozdíl oproti mistrovství světa je u nich markantní. Hrají v jiném rozestavení, mají jiný způsob hry. Ale bylo to způsobené i tím, že jim někteří hráči chybějí," konstatoval Vrba.

Ve hře Nizozemců se podle něj dají najít i slabiny. "Po zápasech s Brazílií a Španělskem na mistrovství světa bych řekl, že ne, ale po zápase v Itálii nějakou vidím," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články