Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rooneyho chtějí ve Washingtonu - zámořský tisk píše o špatném obchodu

O Waynea Rooneyho je zájem v zámoří. Americká MLS je stále brána jako mezistupeň mezi slavnou kariérou a odchodem do fotbalového důchodu. Teď se zdá, že by mohla získat přesně v téhle fázi kariéry se nacházející další velké jméno. Ve dvaatřiceti letech se možná vydá za moře fotbalová super star dlouhé roky spjatá s Manchesterem United a v poslední sezoně hrající za Everton. Rooney by mohl hrát v United opět, zájem totiž mají washingtonští D.C. United.

Wayne Rooney
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Slavný útočník se po loňském odchodu z Manchesteru, kde dostával stále méně šancí hrát, vrátil do liverpoolského Evertonu, odkud do velkého fotbalu odešel. V sezoně zatím nastřílel deset gólů, ale posledních čtrnáct utkání se netrefil.

O rodícím se transferu píše Washington Post. List informuje o tom, že rozhovory mezi klubem a hráčem už nějakou dobu trvají. Ovšem web usatoday.com se k možnému transferu hned vyjadřuje negativně.

Podle respektovaného webu by přišlo jen další velké jméno, které by mělo posunout MLS opět dopředu, ale ve skutečnosti by šlo o krok zpět. Protože stále sofistikovanější fotbaloví fanoušci už nechtějí jen vidět na trávníku stárnoucí hvězdy, ale vítězný tým, k němuž mají nyní v D.C. hodně daleko.

"Pokud Rooney přijde a bude hrát jako v Evertonu, půjde jen o další drahou chybu D.C. United," píše autor článku. "Existují lepší způsoby, jak utratit peníze," dodává list.


Zdroj
usatoday.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články